Ägg i skärselden

 
Det här kan vara ett av de mest ombloggade recepten i matbloggosfären just nu. Inte undra på det för det är gott, enkelt och lite sådär annorlunda. Jag menar, det är väl inte varje dag ni knäcker ner ägg i quornfärssåsen? Nä, tänkte väl det...
 
Ägg i skärselden
4 portioner
 
1 stor gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili
smör att steka i
350 g quornfärs
1 burk cocktailtomater
2 msk tomatpuré
en skvätt rödvin
1 burk krossade tomater
4 ägg
några färska småtomater
parmesanost
salt, nymald svartpeppar
färsk basilika
 
Fräs chili, lök och vitlök i en klick smör, lägg i quornfärsen och stek i några minuter tillsammans med vinet. Tillsätt tomatpuré, cocktailtomater (på burk) och krossade tomater. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och låt det hela puttra i några minuter tills såsen "satt" sig lite. Gör fyra gropar i köttfärssåsen och knäck i ett ägg i varje grop. Sänk värmen, sätt på ett lock och åt det puttra i fem minuter (eller tills äggen har den konsistensen ni önskar). Strö över parmesanost, delade cocktailtomater och basilikablad, servera med bröd och sallad.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Oh yes... :) Gott gott!

2013-06-13 @ 15:02:41
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Det är mycket möjligt att det blir detta för mig idag. Mycket möjligt.... Dreglat alldeles för många gånger över det här nu.

2013-06-13 @ 17:22:15
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Plommonet

Jag med! Fast jag hade bara tomatsås... och kopiös mängd ost. Nom nom! :)
http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.se/2013/04/genialisk-enkelhet-agg-ost-tomatsas.html

Svar: Wiho! Gott!
Charlotta Ljungblad

2013-06-13 @ 19:42:00
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Elin

Haha, ja den där har jag också bokmärkt, men inte provat ännu. Visualiserar enportionsformar om jag ids någon dag senare i veckan :)

Svar: Do it, det var verkligen grymt gott! Och enkelt - och enkelt är just nu ledordet när det gäller vår matlagning, hehe.
Charlotta Ljungblad

2013-06-13 @ 21:46:34
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Beata

Det här har jag aldrig sett, men det låter väldigt intressant!

2013-06-14 @ 08:12:52
URL: http://ringbeata.blogspot.com
Postat av: Emmy

Yeay! Jag ska testa med färs nästa gång. Har till och med quornfärs hemma.

2013-06-14 @ 23:43:14
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Eller hur, vi är väl ett ganska bra antal som testat det nu, och det roliga är att vi alla verkar lika nöjda, mätta och belåtna när maten är uppäten! Väldigt många "great minds":)
Vegetarisk variant ska vi prova nästa gång.

Kramar

Svar: Det här måste vara ett av de recept som provats av flest matbloggare, eller vad tror ni?!
Charlotta Ljungblad

2013-06-16 @ 19:14:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0