Sommartårtan

10 bitar ungefär
grädde, den tjockaste varianten
färska bär till garnering
1 tsk citronzest
3 msk pressad citron
0,5 dl + 1 dl strösocker
1,5 tsk hackad basilika
3 äggulor
100 g smör (i tärningar)
ÅH HERREMINJE...
Jordgubbscurd alltså? Jag som har varit sugen på pavlova i ett par veckors tid kände att marängtårte-suget eskalerade änne mer nu. Måste leta reda på ett tillfälle att fira med tårta... snart! Om inte annat får det bli en marängtårta för att fira in semestern i augusti! :)
Ha ha! Färdiga marängbottnar är väl ett av de bästa helfabrikaten :-) You and me both, jag gillar inte heller att laga något med exakta mått...
Hörde att det närmar sig inflyttning med stormsteg - grattis! Nästa gång jag är i Göteborg vilket jag hoppas blir snart så hälsar jag på. Bara sattuvet :-)
Kramar!
Det där med färdiga marängbottnar ärfint det. Sen bara piffa med vad som är gott efter säsong. Curden låter grym!
Åh där är ju den där curden jag väntat på! Fy tusan vad gott det låter med marängen till också. Helt i min smak!
Ohh, curden låter spännande! Jag har alltid äggvita över i kylen (som följd av mitt majo- och beaknarkande) så det är alltid bra att få tips på vad man kan använda vitorna till. :)