Kerstins skorpor

 
No words needed. Bara prova, ok? Godaste skorporna jag smakat, bakade av min syster. Kärlek.

Kerstins skorpor
många...

3 hg smör
8 dl mjölk
1 dl socker
1,5 tsk salt
1½ hg jäst (3 paket)
3 liter vetemjöl
stött kardemumma

Smält smöret och häll i mjölken. Smula ner jästen i det ljumma degspadet. Tillsätt socker, kardemumma och salt. Arbeta in mjölet lite i taget och häll sedan degen i en smord långpanna när den är smidig. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 200° i ungefär en halvtimme. Lossa brödkakan men låt den kallna i långpannan. Dela kakan i längder (ungefär 10 cm breda) och dela därefter "längden" på mitten så att skorporna inte blir för tjocka. Skär dem sedan till långa skorpor. Rosta skorporna i het ugn, 250°, och torka dem i svag ugnsvärme (ungefär 100°) tills de är alldeles snustorra. Jag brukar låta mina skorpor stå över natten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH så mumsigt, skorpor är ju verkligen underskattat :D

2013-01-21 @ 08:52:01
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Jag äter i princip aldrig skorpor. Vet inte riktigt varför... Tycker nog att de inte smakar särskilt mycket men saker och ting kan ju förändras. Kanske dags att prova igen och leva på gamla minnesupplevelser om hur skorpor smakar. Ingredienserna låter ju som att det borde bli gott, fast kardemumma... Nja. Jag kinkig? Nääääääää!

Kram Lotta

Svar: Ååååh, din kinkboll! Klart det ska vara kardemumma i skorporna! :=)

2013-01-21 @ 10:45:11
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Plommonet

Jag har mormors skorpor i mitt hjärta (suprise, eller hur?). Med massa smör och ost på. Gud så gott. Skorpor är en sån där grej som jag typ inte kan ha hemma, för då är jag skorpsugen hela tiden och sen tar dem slut på nolltid. ^^

Svar: Haha, känner igen det där... När min syster hade bakat de här skorporna i julas dröjde det inte länge förrän ALLA i familjen gick och mumsade, och tog fler och fler och fler. You get the point.

Postat av: Anonym

Kardemumma i skorpor ska det vara. Såå gott!!

2013-01-21 @ 21:16:18
Postat av: Mårtenssons kök

Inte en dum present alls att ge någon, inte dumt alls.

2013-01-21 @ 21:39:02
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Therese

Herregud så gott!!! Ska absolut göras en stor burk;)

Svar: Do it! Hoppas allt är bra med dig annars, var i dina hoods idag (eller dina gamla om ni redan har hunnit flytta) och det var k-a-l-l-t! Huga. -13!

2013-01-22 @ 21:29:30
URL: http://www.delikatesses.se
Postat av: Helena / Bara en kaka till

Alltså, jag har aldrig bakat skorpor. Helknasigt ju. Det måste jag ju göra. När jag var liten åt mormor alltid skorpor med apelsinmarmelad, och var jag hungrig på mellanmål fick jag alltid en skorpa. Mer skorpor åt folket, helt klart!

Svar: Nämen herreminje, klart du måste baka skorpor! Speciellt de här, för de är så-himla-goda! Ska ge mig på att göra dem i helgen tänkte jag.

2013-01-22 @ 21:49:22
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Hanna

Åh mums, måste testas!

2013-01-23 @ 12:24:42
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0