Kerstins skorpor

många...
3 hg smör
8 dl mjölk
1 dl socker
1,5 tsk salt
1½ hg jäst (3 paket)
3 liter vetemjöl
stött kardemumma
Smält smöret och häll i mjölken. Smula ner jästen i det ljumma degspadet. Tillsätt socker, kardemumma och salt. Arbeta in mjölet lite i taget och häll sedan degen i en smord långpanna när den är smidig. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 200° i ungefär en halvtimme. Lossa brödkakan men låt den kallna i långpannan. Dela kakan i längder (ungefär 10 cm breda) och dela därefter "längden" på mitten så att skorporna inte blir för tjocka. Skär dem sedan till långa skorpor. Rosta skorporna i het ugn, 250°, och torka dem i svag ugnsvärme (ungefär 100°) tills de är alldeles snustorra. Jag brukar låta mina skorpor stå över natten.
ÅH så mumsigt, skorpor är ju verkligen underskattat :D
Jag äter i princip aldrig skorpor. Vet inte riktigt varför... Tycker nog att de inte smakar särskilt mycket men saker och ting kan ju förändras. Kanske dags att prova igen och leva på gamla minnesupplevelser om hur skorpor smakar. Ingredienserna låter ju som att det borde bli gott, fast kardemumma... Nja. Jag kinkig? Nääääääää!
Kram Lotta
Jag har mormors skorpor i mitt hjärta (suprise, eller hur?). Med massa smör och ost på. Gud så gott. Skorpor är en sån där grej som jag typ inte kan ha hemma, för då är jag skorpsugen hela tiden och sen tar dem slut på nolltid. ^^
Kardemumma i skorpor ska det vara. Såå gott!!
Inte en dum present alls att ge någon, inte dumt alls.
Herregud så gott!!! Ska absolut göras en stor burk;)
Alltså, jag har aldrig bakat skorpor. Helknasigt ju. Det måste jag ju göra. När jag var liten åt mormor alltid skorpor med apelsinmarmelad, och var jag hungrig på mellanmål fick jag alltid en skorpa. Mer skorpor åt folket, helt klart!
Åh mums, måste testas!