Quorn stroganoff

 
Jag har en ny kärlek. Fullkornsris. Och vad i denna värld passar bättre till ris än en überklassisk stroganoff i vegetarisk variant? Inget, jag vet. Calle gör sin stroganoff på någon korv-sak med hög kötthalt och jag kör på middagskorv, quornvarianten, i min.
 
Quorn stroganoff
2 portioner (+matlåda)
 
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, delad i mindre bitar
2 msk tomatpuré
1 pkt middagskorv (quorn)
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl crème fraiche paprika/chili (kan uteslutas)
en klick dijonsenap
salt & nymald vitpeppar
 
Låt korven tina en liten stund och skär den sedan i strimlor. Stek i lite olivolja tills bitarna är mjuka. Lägg på en tallrik. Fräs finhackad gul lök i stekpannan på låg värmen tills löken är genomskinlig. Lägg tillbaka quornen, tillsätt grädde, mjölk, crème fraiche och paprika. Låt koka in (och tillsätt mer grädde om det inte är nog med sås). Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. GLÖM INTE att sätta igång riset, gärna innan du börjar med stroganoffen då fullkornsris tar betydligt längre tid än vanligt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Fullkornsris ja, absolut det godaste och så slipper man ju lukten från vissa av de vita sorterna som frun i vårt kök har väldigt svårt för...

Svar: Ja, så himla mycket bättre! Vanligt ris är så himla... tråkigt!

2013-01-06 @ 20:20:33
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Älskar också fullkornsris men det ska vara Risentas. Det tar ca 45 minuter att koka men det är det värt! Under tiden får man göra stroganoff:)

Svar: Risentas har jag inte provat, kör på Saltå Kvarn - himla bra det med, tycker jag!

2013-01-06 @ 21:33:39
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

Ris är verkligen inget jag föredrar (om det inte är risotto), men fullorsris kanske kan få mig på andra tankar?

Middagsquornkorven är helt okej tycker jag! Föredrar den framför vanlig falu..

Svar: Nej, det är samma här, egentligen. Jag är inte speciellt förjust i risotto heller (för det får man nästan ALLTID som veg-alternativ på restauranger, snark) men fullkornsriset är så mycket bättre än det vanliga riset! Lite mer tuggigt, vilket jag gillar.

2013-01-06 @ 21:58:55
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Katarina

Stroganoff är gott och jag har gjort den även på svamp och tofu :)

Svar: Coolt! Ska kolla efter recept på bloggen!

2013-01-07 @ 02:03:06
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Pernilla

jag håller med den som skrivit kommentarerna här ovanför. eeh..?

ris, det var längesen. hade nästan glömt att det finns. fullkornsris var ännu längre sen, flera år minst...

2013-01-07 @ 14:41:01
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Okejrå. Jag får väl oxå testa fullkornsris då. Som jag faktiskt aldrig testat. Stroganoff är en favorit!

Svar: Fullkornsris är mycket godare än vanligt, till och med Calle tycker om det (och då är det bra!) Vi är iofs inga stora risätare egentligen, men det vanliga vita riset är så... trist!

2013-01-07 @ 22:19:20
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Receptbyran.se

Intressant måste jag säga.

2013-01-07 @ 22:41:02
URL: http://receptbyran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0