Kalljäst med morötter

25 g jäst
25 g smält smör
1 tsk salt
1 msk honung
1,5-2 dl finriven morot
4 dl grovt dinkelmjöl
4 dl siktat dinkelmjöl
vallmofrön till garnering
Hemma är ju ändå fantastiskt, oavsett hur mycket man älskar resor och utflykter. Men det måste ändå vara ett sjukt bra betyg på sitt hem?!
Morötter i bröd är bäst. Har ju sagt hundra gånger nu att jag ska göra kalljästa bröd...
Brunch någon lördag/söndag hade varit riktigt bra. Med kalljästa bröd och Mimosas...
Ser väldigt spännande ut måste jag säga.
Välkommen hem! Kalljäst är ju det bästa. Ingen krånglig surdeg men ändå så mycket smak :)
Skönt att få landa lite! Långjäst har jag ännu inte provat fast jag har bästa läget på helgerna på landet. Skämmes på mig! Morötter låter kanon att blanda i. Har ett par-tre recept på långjäst nu som jag måste börja beta av!
SÅ gott det ser ut, verkligen! :) Måste prövas!
Visst är det härligt att komma hem igen, även om det är så underbart att resa och vara på semester. Ha kakan och äta den, typ:)
Kalljästa recept samlar vi på, det finns inte mycket som vi gillar som nya varianter av nybakade bullar som lagas till så. Kör på detta till lördag, tackar!
Kramar
Underbart med kalljäst! Skönt att bara vara hemma ett tag!
TACK! Som jag har letat efter ett nytt brödrecept att variera mitt nattjästa bröd med! Det här ska jag baka nästa gång jag sätter en deg!
Ps. Krya på dig!
Mums!!!