Gulasch på quornfärs

4 portioner
1 gul lök
1 röd paprika
3 potatisar
250 g quornfärs
1 l vatten (+ 2 grönsaksbuljongtärningar)
1 burk hela tomater
1 tsk paprikapulver
2 krm vanlig kummin (stöt i mortel)
1 krm kajennpeppar
salt & nymald svartpeppar
gräddfil till servering
Skala och tärna potatis, lök och paprika. Stek i olja någon minut. Lägg över grönsakerna i en bra soppkastrull och stek quornfärsen tillsammans med kryddorna och häll sedan ner det i soppkastrullen. Häll på vatten, de hela tomaterna och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka i en kvart, potatisen ska vara ordentligt mjuk. Smaka av med salt och peppar och servera i portionsskålar. Ringla över gräddfil precis innan servering, och om det finns hemma - grovhackad persilja.
Låter mycket gott och fräscht!
Precis vad jag behövde nu! Ska nämligen göra en variant på chili med quornfärs och är inte alls hemma på hur färsen ska hanteras. Om den ska fräsas eller inte t.ex. Nu fick jag ju veta det och så fick jag tips på en god gulasch också. Har en kollega/kompis som är vegetarian och jag ska bjuda på middag snart.
Ha det toppen i Stockholm!
Kram Lotta
Låter verkligen som något för det här hushållet. Jag brukar göra en quornfärssoppa som liknar denna fast med andra kryddor och så. Bra med mer inspiration, ibland står det verkligen stilla...
Det är verkligen helrätt med soppor nu! Men finns det något godare och mer värmande nu när det är så fasligt kallt?!
Ha det så kul på eventet!
Eventet låter nice!
Ojoj, den här gulaschen ska testas. Testade förresten Remsans biffar i din tomatsås... ojoj säger jag bara, sååå gott helt enkelt! Tackar för recept och inspiration :)
Gulasch, härligt gott och värmande i denna istid som råder nu. Alltså, quorn har vi aldrig gett oss på fast vi försöker få till en vegetarisk dag i veckan. Känns som att färs kanske är rätt inkörsport?
Hoppas Stockholmsturen blivit lyckad och inspirerande!
Kramar