Gulasch på quornfärs

 
Den här veckan är det fullt upp för min del. Träning, häng med vänner och på torsdag åker jag dessutom till Stockholm för att gå på event med den här trevliga mannen. Tills jag har mer tid - håll till godo med den här fina soppan i en vegetarisk variant.
 
Gulasch på quornfärs
4 portioner

1 gul lök
1 röd paprika
3 potatisar
250 g quornfärs
1 l vatten (+ 2 grönsaksbuljongtärningar)
1 burk hela tomater
1 tsk paprikapulver
2 krm vanlig kummin (stöt i mortel)
1 krm kajennpeppar
salt & nymald svartpeppar
gräddfil till servering

Skala och tärna potatis, lök och paprika. Stek i olja någon minut. Lägg över grönsakerna i en bra soppkastrull och stek quornfärsen tillsammans med kryddorna och häll sedan ner det i soppkastrullen. Häll på vatten, de hela tomaterna och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka i en kvart, potatisen ska vara ordentligt mjuk. Smaka av med salt och peppar och servera i portionsskålar. Ringla över gräddfil precis innan servering, och om det finns hemma - grovhackad persilja.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Låter mycket gott och fräscht!

2013-01-23 @ 01:18:38
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Precis vad jag behövde nu! Ska nämligen göra en variant på chili med quornfärs och är inte alls hemma på hur färsen ska hanteras. Om den ska fräsas eller inte t.ex. Nu fick jag ju veta det och så fick jag tips på en god gulasch också. Har en kollega/kompis som är vegetarian och jag ska bjuda på middag snart.

Ha det toppen i Stockholm!

Kram Lotta

Svar: Oooh, det kommer bli en jättefin chili! Brukar ofta göra på quorn när Calle gör långkok på högrev, det blir jättebra! KRAM!

2013-01-23 @ 13:39:40
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Nina

Låter verkligen som något för det här hushållet. Jag brukar göra en quornfärssoppa som liknar denna fast med andra kryddor och så. Bra med mer inspiration, ibland står det verkligen stilla...

Svar: Den här veckan står det v-e-r-k-l-i-g-e-n stilla hos oss... Jag har haft saker att göra varje kväll och idag är jag i Stockholm hela dagen, hemma 12 i natt. Mycket matlagning just nu? Nä, inte direkt... Det lät som att ni hade det väldigt fint på kryssningen, nästa gång SKA jag med! Hoppas det blir snart!

2013-01-23 @ 19:55:12
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Emmy

Det är verkligen helrätt med soppor nu! Men finns det något godare och mer värmande nu när det är så fasligt kallt?!
Ha det så kul på eventet!

Svar: Kom precis upp till Stockholm och här är -13 (!!!!) I Göteborg är det "bara" -8, i alla fall liiiiite bättre.... Ska luncha på soppa så fort jag är inne i stan!

2013-01-23 @ 21:57:06
Postat av: Amy's piece of cake

Eventet låter nice!

Ojoj, den här gulaschen ska testas. Testade förresten Remsans biffar i din tomatsås... ojoj säger jag bara, sååå gott helt enkelt! Tackar för recept och inspiration :)

Svar: Ja, det ska bli kul! Alltid kul att träffa sina kollegor från andra delar av landet, dessutom :=) Åh, visst är de biffarna goda? Älskar dem!

2013-01-23 @ 22:36:51
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Gulasch, härligt gott och värmande i denna istid som råder nu. Alltså, quorn har vi aldrig gett oss på fast vi försöker få till en vegetarisk dag i veckan. Känns som att färs kanske är rätt inkörsport?

Hoppas Stockholmsturen blivit lyckad och inspirerande!
Kramar

Svar: Quorn och färs är helt klart lika tycker jag, och egentligen är det inte helt lätt att skilja dem åt när det är lite sådär rörigt och soppigt som det är i den här rätten. Kram!

2013-01-24 @ 17:26:37
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0