Bästa biffarna

 
Innan jag åker iväg på kick-off i tre dagar tänkte jag upplysa er om en sak: det är lag på att ni måste laga det här. Seriöst, det här var så gott att jag och Calle har sagt minst fem gånger var att det här, det måste vi laga snart igen. Remsan, vi är dig evigt tacksamma för att du introducerade det här receptet för oss. Kärlek! (Och ja, om någon undrar så har vi ändrat lite i receptet...)
 
Biffar i tomat-gräddig-lök-sås
2 portioner + perfekt som rester för 2
 
600 g quorn
1 dl vatten
1 dl fiberhavregryn
4 ägg
2 vitlöksklyftor, rivna
nymald svartpeppar, massor
5 soltorkade tomater, finhackade
basilikablad, finhackade
1,5 tsk salt
(ev potatismjöl, ströbröd eller båda)
 
eller...
 
600 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
nymald svartpeppar, massor
5 soltorkade tomater, finhackade
2 kvistar basilika, bladen strimlade
1 vitlöksklyfta, riven
 
1 burk cocktailtomater (Saltå Kvarns, såklart!)
1 dl vatten
1 dl grädde
3 röda lökar, klyftade 
5 soltorkade tomater, strimlade
2 kvistar basilika, bladen strimlade
en näve cocktailtomater, färska
150 g fetaost
 
Om du gör vegetariska biffar: tina quornfärsen. Blanda vatten och havregryn så att det får svälla en stund. Blanda med färsen, äggen och kryddorna tills det är en smidig smet. Tillsätt ev potatismjöl eller ströbröd så att det binder bättre. Forma till små bullar, stek i olja. Vänd försiktigt!
 
Om du gör på nötfärs: blanda färsen med grädde, ägg och kryddorna. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i lite olja och...
 
...när de nästan är genomstekta häller du i burken med cocktailtomaterna. Lägg biffarna på en tallrik, slå i vatten och grädde i pannan och lägg i löken. Låt den koka med ett par minuter och tillsätt sedan biffar, färska cocktailtomater och soltorkade tomater. Strö över basilikablad och smulad fetaost och servera med en stor sallad.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Ha ha... Ja, jag tycker vi inför lag på att testa detta! :-) Kul att ni gillade det! Hade ingen aning om att Saltå Kvarn hade cocktailtomater på burk. Min Coopbutik har i stort sett alla deras produkter så tomaterna borde de lätt kunna ta hem. Tack för tipset. Kram.

Svar: Vi klubbar det va? LAG! Så HIMLA GOTT!!!! :=)

2013-01-07 @ 23:37:16
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Så himla schysst att bjuda på både med och utan kött! Vegovarianten ska jag tipsa min kollega om och den med färs gillas av mig. Tack till både dig och Remsan då!

Ta't lugnt på Kick Offen men bara lagom :-)

Kram Lotta

Svar: Jaaa, prova det här! Så himla gott! Kram till dig med!

2013-01-07 @ 23:57:18
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: michaela- med syskon i magen

mmm..så gott!

2013-01-08 @ 06:37:41
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Nina

Kick-off låter spännande... eller? Och kryssningen, JA det är klart jag är på. Du också hoppas jag. Det kan ju inte bli annat än tok-bra! Kram

Svar: Ja, hurra! Jag ska kolla upp lite datum som passar bra och återkomma till Kicki!

2013-01-08 @ 13:01:27
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Desiree

Ser jättegott ut och låter jättegott. Tack för receptet. Gott med något som smakar riktigt gott till vardags.
Ha en trevlig kick off.
Kram!

Svar: Tack! Kickoffen har varit intensiv men väldigt kul, men det har varit skönt att komma hem till mamma och pappa och mysa lite!

2013-01-08 @ 13:31:45
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI

Jag brukar göra något liknande fast med köttbullar. Grymt blir det när färs får koka ihop med sås:)

Svar: Ja, visst är det gott?!

2013-01-08 @ 13:36:57
URL: http://matsafari.matmolnet.se
Postat av: Cecilia

Läcker bild! Jag har helt tappat min fotomojo. Kommer bli bloggtorka deluxe men vad gör det när man kan dreggla över andras matfoton?

Svar: Tack! Jag har tyvärr blivit lite likadan. Använder pinsamt många instagrambilder till bloggen, men det är ju så himla mörkt och svårt att ta bra bilder. Morr.

2013-01-08 @ 14:58:51
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Vegobiffar är alltid mums!

Svar: Länge leve vegobiffarna!

2013-01-08 @ 15:23:43
URL: http://vardag.nu
Postat av: Ann-Louise

Yum-o! Rejäl italiensk husmanskost behöver alla i denna mörka och f-u-k-t-i-g-a månad. Bu för vinter i Göteborg och hurra för det här receptet.

Svar: Ja, alltså, vad är grejen med vädret?! Har varit i Skåne de senaste dagarna och här började det snöa i morse. Morr.

2013-01-08 @ 15:49:48
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Här råder det någon form av allvarlig basilikafrenesi, och vi använder det i en hel massa för tillfället. Så vi röstar absolut för införandet av lagen, hear hear!

Ha en bra avkickning,
kramar

Svar: Hahaha! Den frenesin har jag också varit i :=)

2013-01-08 @ 17:11:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Oooh, jag lovar att jag ska kocka de vegetariska i köket... hurra för er och för Remsan då! Hur jag har kunnat missa receptet inne hos henne det vet jag bara inte!

Kick-off i dagarna tre låter nice, njut massor och ha det kram!

Svar: Ja, gör dom! Så himla goda. Orkar man inte göra egna biffar kan man ju dessutom köpa och bara göra såsen.

2013-01-08 @ 18:39:34
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

De åker på nästa veckas veckomeny!

Svar: Hurra! De ÄR verkligen galet goda!

2013-01-08 @ 19:55:05
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Hanna

Mums, ska läggas på minnet!

2013-01-11 @ 17:57:50
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Ullis

Spännande biffar (quorn-varianten). Ser mycket gott ut så jag lägger inlägget på minnet helt klart!

Svar: Vad kul! Bra basrecept som jag brukar utgå från och sedan smaksätter med det ena och det andra.

2013-01-28 @ 15:16:15
URL: http://vegoinspira.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0