Tunnbrödschips

 
Vi fastnar ganska ofta i ok-vi-kör-väl-crostini-och-tapenade-ikväll-igen-träsket när vi ska bjuda på tilltugg vilket är konstigt med tanke på att jag har en uppsjö av recept här på bloggen. Men, well, ibland orkar jag helt enkelt inte vara kreativ och då är det fint med genvägar. Som de här tunnbrödschipsen, till exempel. Jag tror att det var Bibbi (aka Callemamman) som först introducerade de här godbitarna under en skidsemester i Åre och allt sedan dess dyker de upp lite här och var i den Ljungbladska familjen. För ett tag sedan upptäckte jag att de (bland annat) finns på vårt lokala Konsum på Avenyn och köpte hem en påse. Lycka. Har ni provat? Gjort egna kanske? Berätta!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: AK

Ej gjort egna men har recept kan maila om du vill

Svar: Tack, gärna!
Charlotta Ljungblad

2013-02-20 @ 12:28:23
Postat av: Jessica

Såg jättegoda ut... Aldrig varken provat eller sett, så får ta och hålla utkik i butiken nästa gång!

Svar: Gör det, de är väldigt goda och bra att ha i skafferiet!
Charlotta Ljungblad

2013-02-20 @ 15:37:38
URL: http://vardagsmatalajess.blogg.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Aldrig sett! Men verkar väldigt goda och bekväma att plocka fram och äta med tapenade och andra röror. Fast jag har ju inte letat efter dem. Kanske finns de i en butik nära mig! Får kolla nästa gång. Snart är det ju fredag :-)

Kram!

Svar: Perfekt till fredagsmyset! :=) Och en god, kall öl. Hurra! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-02-20 @ 18:27:19
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: MÅ Gott

Ja dom är väldigt goda och enkelt är det ju också. Har tänkt att göra egna, men än har det inte blivit av.
Och ja, jag känner igen det där crostiniträsket. :)

Svar: Verkligen enkelt! Ska prova att göra egna nästa gång och prova att ugnsbaka som Linda tipsade om här ovan!
Charlotta Ljungblad

2013-02-20 @ 19:12:23
URL: http://matbloggenmagott.blogspot.se/
Postat av: Ida Nilsson

Men det är ju gott! :)

Svar: Verkligen! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-02-20 @ 20:35:35
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: Linda

Färdiga tunnbrödschips har jag inte sett men jag kan tänka mig att de är kalasgoda! Jag vill minnas att jag "chipsade" till vanligt köpetunnbröd genom att rosta det i ugnen med olja och örter på, men det var längesedan så jag minns inte exakt hur jag gjorde...

Själv fastnar jag i quesadillas-träsket när jag ska bjuda på tilltugg, fast jag brukar använda tunnbröd istället för tortillabröd och lägga färska örter mellan tillsammans med osten. Jag är svag för kombinationen smörstekt bröd + smält ost + örter. Mums ;)!

Svar: Ooh, tack för tipset! Du är en pärla! Låter galet gott att rosta i ugn, och dessutom mindre flottigt än att fritera... Haha, alla har alltid något träsk att fastna i, och även om jag känner mig tråkig när jag bjuder på samma sak är det ju väldigt fint att ha något att "ta till" när tiden inte finns!
Charlotta Ljungblad

2013-02-21 @ 09:00:59
URL: http://livsaptit.wordpress.com
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

Åh, jättefin skål!

Svar: Tack! Det är den nya Kastehelmiskålen, kommer i butik i vår!
Charlotta Ljungblad

2013-02-21 @ 10:49:18
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Så länge det är gott och smakar bra så är inga repriser av ondo, så resonerar vi:)
Nope, vi har varken hört talas om, än mindre gjort egna chips av denna sort. Tunna knäckechipsaktiga tingest har vi däremot stiftat bekantskap med, mycket trevliga är dom.

Kramar

Svar: Ja, de är goda de med! Sen är jag ju klart svag för det mesta i (knäcke-) brödväg :)
Hoppas att ni får en riktigt fin helg och att solen kommer skina på er!

Kram C
Charlotta Ljungblad

2013-02-21 @ 20:09:15
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Rasmus

Jag har aldrig sett dessa, men däremot brukar jag fritera pitabröd och äta antingen i större bitar, ungefär som chips, eller i småbitar strödda över sallader. Hur lätt som helst att göra och kostar praktiskt taget ingenting alls.

Svar: Oh, smart! Friterad pitabröd brukar jag ha på fattoush, men jag har aldrig kommit på att äta det som chips. Hurra! Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2013-02-22 @ 22:10:21
URL: http://vegologi.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Ser goda ut! Jag brukar smörsteka vetetortillas i trekanter och ha att doppa i röror och här i UK är pitachips vanligare än crostinis. (Klipp upp pitabr6d i bitar, lägg på plåt, ringla över olja och salt. Rosta tills knapriga.) Gott!!

Svar: Oh, samma här! Har några favoriter i USA som är doppade i socker och kanel. Mmmmm.
Charlotta Ljungblad

2013-02-27 @ 15:59:08
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0