Kåldolmar 2.0

2 dl dinkel (Saltå Kvarn har!)
300 g skogschampinjoner
1 gul lök, finhackad
1 dl riven ost, gärna lagrad variant (ex cheddar)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk ljus sirap
3 dl grönsaksbuljong
2 msk smör
salt, nymald svarpeppar
Innan man sätter igång med kåldolmetillverkningen måste man förvälla kålen så att bladen blir mjuka och enkla att vika ihop. Min pappa brukar lägga ner hela kålhuvudet i en stor gryta och sedan plocka av bladen efter hand som de blir mjuka. Så brukar jag också göra. Har man ingen stor gryta kan man istället plocka av bladen försiktigt från kålhuvudet (skär i så fall bort den nedersta roten!) och sedan förvälla i 5-6 minuter i vatten tills de känns mjuka.
Jag älskar kåldolmar! Kul med ett vegetariskt recept, det har jag aldrig provat äta, men det låter jättegott!
jag älskar verkligen kåldolmar och deta lät ju galet spännande :)
Kåldolmar är ju så gott och det här var ett toppen recept. Tack! Kram
jag har inte träffat någon kåldolme som jag tyckt om ännu... fast jag har å andra sidan inte testat sen jag var typ 8 år heller och då fattade jag ju inte ens att det var gott med senap, så jag kanske tycker jättemycket om kåldolmar nu. det kan du väl bjuda på när vi har bloggträff med tema Polen hemma hos mig?
Den där tidningen finns det ofta mycket att läsa. Trevligt med lite goda recept!
- Kom till mamma!