Rödkålssallad

Oh kanske något att ta med hem till mamma och pappa på julafton. Kram.
Hej Kompis
Du som älskar kål har du provat vårt recept på grönkålschips??
INGREDIENSER
– 1 bunt färsk grönkål
– 2 msk mild eller pepprig olivolja
– Zest av en halv ekologisk citron
– Flingsalt efter tycke och smak
– Chili flakes eller more-kryddan Chili & Lime
GÖR SÅ HÄR
Vrid upp ugnen till 200°. Skölj grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Torka dem med en ren kökshandduk. Om kålen är blöt blir det inte krispigt. Lägg sen bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Riv över citronzest och krydda med chiliflakes eller more-kryddan Chili & Lime. (Eller gör två plåtar, en med varje smaksättning, de kommer gå åt. Sprid ut bladen så inga blad ligger omlott. Sätt sen in plåten i ugnen i 10-15 minuter tills bladen är krispiga. Håll koll på dem så att de inte bränns.
Ha det toppen!!
Kram
hehe har själv bloggat om mitt kålberoende idag , Peter kommer snart göra revolt... :)
Jag älskar rödkålssallad! Ja, egentligen alla kålsallader. De är ett underbart fräscht tillbehör så här års.