Rödkålssallad

Granen är klädd, ljusen är tända och det är tre dagar kvar till Lucia. December gå fort. Jag har två lediga dagar framför mig och det innebär pepparkaksbak, Depeche Mode i Scandinavium (så pepp!) och för-nyårsförberedelser. Vår gran är alldeles ljuvlig, för övrigt - luktar som en hel barrskog och är numera dessutom klädd med de få (men ack så fina) julgransdekorationer vi har. 
 
 
Kring jul (och alla andra månader på året...) äter jag massor med kål. Billigt, gott och nyttigt, och den här salladen med fikon och pistagenötter går på ett kick att slänga ihop! Receptet hittade jag i senaste numret av Mer Smak. Och hörni, kommer ni ihåg vad vi pratade om igår? Har ni ännu inte skänkt en slant till vår insamling Från blogg till bössa som vi gör för Musikhjälpen kan ni göra det här. Tack snälla ni! (Och ett extra stort tack till Manne som har gjort vår fina logga, såklart.)
 
Rödkålssallad med fikon och pistagenötter
4 bufféportioner
 
400 g rödkål
1 msk olivolja
2 msk agavesirap
2 msk vitvinsvinäger
3 kryddnejlikor
1 kanelstång
1,5 dl pistagenötter
salt, nymald svartpeppar
2 färska fikon
 
Strimla kålen tunt, fräs i någon minut tillsammans med honung, vinäger och kryddor. Lägg på ett fat, häll över nötterna (som kan hackas grovt om man vill). Smaka av med salt och peppar, toppa med fikon.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Therése S

Oh kanske något att ta med hem till mamma och pappa på julafton. Kram.

2013-12-11 @ 12:28:08
URL: http://femalecurves.blogg.se/
Postat av: Jennifer Yhr

Hej Kompis
Du som älskar kål har du provat vårt recept på grönkålschips??
INGREDIENSER

– 1 bunt färsk grönkål
– 2 msk mild eller pepprig olivolja
– Zest av en halv ekologisk citron
– Flingsalt efter tycke och smak
– Chili flakes eller more-kryddan Chili & Lime

GÖR SÅ HÄR

Vrid upp ugnen till 200°. Skölj grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Torka dem med en ren kökshandduk. Om kålen är blöt blir det inte krispigt. Lägg sen bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Riv över citronzest och krydda med chiliflakes eller more-kryddan Chili & Lime. (Eller gör två plåtar, en med varje smaksättning, de kommer gå åt. Sprid ut bladen så inga blad ligger omlott. Sätt sen in plåten i ugnen i 10-15 minuter tills bladen är krispiga. Håll koll på dem så att de inte bränns.

Ha det toppen!!
Kram

Svar: Tack för receptet kompis! Ska prova!!
Charlotta Ljungblad

2013-12-11 @ 15:38:02
Postat av: karin - trattoria

hehe har själv bloggat om mitt kålberoende idag , Peter kommer snart göra revolt... :)

Svar: Hahahah! Men det är ju SÅ GOTT!!!!
Charlotta Ljungblad

2013-12-12 @ 16:27:03
URL: http://www.trattoria.nu
Postat av: Emmy

Jag älskar rödkålssallad! Ja, egentligen alla kålsallader. De är ett underbart fräscht tillbehör så här års.

Svar: Visst är det? Kål är verkligen grejen! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-12-15 @ 23:23:35
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0