Fusksurdegsbröd
Vi har precis ätit en lång brunch och jag är alldeles fyrkantig efter all mat jag stoppat i mig. Äggröra, fattiga riddare, bröd med jordnötssmör och jordgubbssylt, bloody mary (-s) och smutti. Jag. Är. Mätt. För första gången bakade jag det haussade fusksurdegsbrödet som jag tror att Helena var först med och det var väldigt, väldigt gott.

Fusksurdegsbröd
3 baguetter
3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
380 g vetemjöl special
Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får en lös deg. Lägg över plastfolie och låt stå över natten. Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm. Dela i tre lika långa delar. Vrid degen till tre baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila medan du värmer ugnen till 275 grader. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta (för att få fin skorpa). Grädda bröden i 13-14 min, och låt sedan svalna på galler utan bakduk.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie mumsfillibaba
Ja, det är ju fantastiskt gott! Och brunch är ju väldigt gott det med! Jordnötssmör måste jag införskaffa.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Ann-Sofi Matsafari
Brunchfrukost är inte fy skam:) Särskilt inte dem som gör en fyrkantig!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback