Brysselkålsgratäng

Brysselkål skulle jag kunna äta varje dag såhär års. Förjäkla gott. Och rödkål, färsk och nerstrimlad i någon sallad. Och grönkål, fräst i massa smör... Mmm...
Åh men du, jag tror det är bysselkålsgratängen som stod med i Två Dagar när de skrev om ett grönare julbord! Vi skulle haft den hemma också, men mitt när vi håller på och lägger upp det sista och allt är i princip klart vänder sig mamma till mig och bara: "Vi glömde göra brysselkålsgratängen!" Som tur var slapp vi svälta (SÅ MÄÄÄÄTT!) - men den är värt en provlagning även utanför julbordet alltså? :)
Denna kål som jag har så svårt för men nu ligger den och väntar på att bli tillagad, läste ett recept i Buffé så nu får den en chans till. Stekt med halloumi och honung.
Men hjälp vad gott det låter! Min man äääälskar brysselkål så detta måste klart testas :)
Kål äter vi på kors och tvärs för närvarande, så vansinnigt gott och så nyttigt. Dessutom kan man ju variera det så fint efter vad det ska serveras till, gratäng känns ju som att det funkar gott på egen hand!
NU ha jag gjort gratängen! Jävlar-i-min-låda, det här är verkligen ett recept att behålla! Vaddå 4 portioner - jag och mitt middagssällskap fixade lätt formen på två personer (dock som enda rätt). Om jag är riktigt hungrig fixar jag nog att äta upp den helt själv. Toppen ju! :D