Apelsinhommous

Såhär i juletid (och förkylningstid, som ni vet...) är det inte så dumt att trycka i extra vitaminer i sånt där som man äter ganska ofta. Som hommous, till exempel - min standardlunch när fantasin tryter. Ibland gör jag den precis som vanligt, ibland gör jag med en massa citron och ibland gör jag som idag och mixar i apelsinskal och apelsinjuice. 
 
 
Apelsinhommous
1 portion + lite att spara till senare
 
1 burk ekologiska kikärter
1 msk olivolja
2 msk tahini
1 stor klyfta vitlök
1 ekologisk citron, skal och saft
2 små ekologiska apelsiner, skal och nästan all saft
ev vatten att späda ut med
chilipulver
paprikapulver
 
Blanda allt i en blender (alt blanda i en skål och mixa med stavmixer). Låt stå kallt en liten stund innan servering, häll på en skvätt olivolja och pudra över lite paprikapulver precis innan du ska äta.
 
 
Som vanligt vid den här tiden på året tänder jag ljus (massor och varje dag) och lyssnar så mycket på julmusik att Calle Grinchen Ljungblad blir tokig varenda gång Ella Fitzgeralds variant av Jingle Bells sätter igång. Och just det, vet ni? I år ska vi ha en gran! En såndär spinkig variant, och gärna en lite sned för jag är en sådan som tycker synd om alla julgranar som ingen vill ha bara för att de inte är helt perfekta. Återkommer med bildbevis så fort vår lille kompis har kommit innan för dörren. Trevlig helg!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim

Jag had eockså tänkt mig en liten gran i år! Och det kommer från mig också-grinch! Vad fasen har jag gått och blivit julmysig på äldre dar!?

Vad har du till hoummusen som lunch? För något mer måste man väl ändå ha...?

Svar: Jag brukar ha tortillabröd att doppa i och sedan lite blandat - ibland vinbladsdolmar, ibland sallad, ibland bara bröd. Ibland, när jag lyxar till det, kronärtskocka. Mmmmm.
Charlotta Ljungblad

2013-12-07 @ 11:31:29
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Åh, kan tänka mig att hoummus bara blir godare med lite apelsin eller citronsmak!

Och all heder till dig som tänker på de stackars ratade granarna :-) Eventuellt blir det en liten rackare som kan stå i en kruka men jag har inte bestämt mig ännu... Ska bli kul att se vad du släpar hem :-)

Ha en riktigt trevlig helg - kram!

Svar: Hoppas att även du hade en finfin helg, Lotta! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-12-07 @ 16:46:47
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Moma

Du kan få tycka synd om mig i stället för alla de eländiga granarna jag har lyckats släpa hem och med hjälp av snören och allehanda fästanordningar bara med nöd och näppe lyckats få att stå, för att de strax därpå ska till att börja barra och sedan har man barr över-a-l-l-t fram till juni, nej du, hos oss blir det på sim höjd granris och eventuellt en sån där liten miniatyrgran i år!

Svar: Hahahahahaahahhahahaha!
Charlotta Ljungblad

2013-12-08 @ 00:07:02
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Emmy

Låter ännu godare än vanlig hummus. Åh, vad jag kan tänka mig att den passar perfekt till kryddigare falafel eller hetare ajvarkyckling/-quorn.
Vi brukar istället ha granus gigantus hemma hos oss. Min mans ögonmått när det gäller julgranar är aningen skevt kan man säga... :-S

Svar: Granus gigantus, hahahahahahahahahaha! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-12-09 @ 19:35:15
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0