Sommarmat

 
Gazpacho är min officiella jag-tager-vad-jag-haver-soppa som kan resultera i de bästa kylskåpsrens (nåja, i alla fall på grönsakshyllan). Det är min absoluta favoriträtt en varm sommardag och förra veckan åt vi det här på trädäcket med ett glas rosé till. Hej, hej sommar.
 
Gazpacho, en annan variant
(Gazpacho, cold tomato soup)
4 portioner
 
4 tomater (riktigt mogna)
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 liten gurka
0,5 zucchini
1 burk krossade tomater
2 dl tomatjuice
en skvätt vitvinsvinäger
tabasco efter egen smak
salt, nymald svartpeppar
(späd med vatten om du vill ha den tunnare)
 
Dela grönsakerna i mindre bitar (speciellt löken!) och mixa allt i en mixer eller matberedare tills det är en någorlunda jämn röra. Smaka av med tabasco, salt och nymald svartpeppar och blanda i mer vatten om du vill att soppan ska vara tunnare (jag tycker om min tjock). Låt stå kallt ett tag innan servering om det finns tid, annars häll upp i djupa tallrikar och lägg i några isbitar. Ät tillsammans med ett gott bröd.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

GOTT!!!!

Svar: Verkligen!
Charlotta Ljungblad

2013-08-08 @ 22:27:40
Postat av: A-L

Ser jättefint ut!!

Svar: Tack! Hoppas allt är bra med dig!
Charlotta Ljungblad

2013-08-09 @ 15:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0