Pasta med svamp

200 g gula kantareller
200 g trattkantarell
0.5 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 dl vispgrädde
två nävar rucolasallad
1 dl nyriven parmesanost
1 citron, rivet skal
salt och nymald svartpeppar
Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll på grädden. Låt koka upp och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda med spaghettin och vänd ner rucolasalladen. Lägg upp på fat, strö över parmesan och rivet citronskal. Ringla över olivolja precis innan servering.
Mums så gott det låter! Ska komma tillbaka till detta nu i svamptider.
Ha en fin eftersommarenstart på jobbet
Men halli hallo, vad gott det ser ut! Jag har Marcus Pastabok, och där finns mängder av goda recept. Det där med LCHF passar inte mig...
Jag sitter nu på jobbet och det känns helt ok, just nu iaf. Kan lätt ändras när eleverna äntrar byggnaden om en vecka... ;-)
Kram kram
Hoppas du har haft en bra första dag efter semestern på jobbet. Skönt att få en sådan där mjukstart på första jobb veckan. Kul med bröllop!
Mmmm din pasta ser väldigt god ut och också den en liten mjukstart eller smygstart på hösten. Kantareller och svamp känns lite höstaktigt men är ju så himla gott.
Men så gott detta ser ut. Pasta är så enkelt och kan varieras i oändlighet, bra där! Dock tål jag inte kantareller (jag vet) men det går säkert lika bra att ha i champinjoner istället.
Varit lite dålig på att kika in på de olika bloggarna men vi har ju fortfarande semester. Kommer igen ordentligt med kommenterandet när allt börjar på allvar igen. Ja, rutiner är så skönt att ha ;)
Ha det så trevligt i Sthlm/Åland och på bröllopet, kram!
Vill hitta egna kantareller - NU!
Hej,
Boken heter helt enkelt Markus Pasta. Simple as that!
Kram kram
Åh, om jag bara hinner ut i skogen innan svampen försvunnit, då jäklar ska här lagas pasta, risotto och paj!
Men ahhh.....så gott!! Måste börja svampfrossa snart!