Pasta med svamp

 
Söndag, sista dagen på semestern och sorgligt, men lite skönt ändå. Jag mjukstartar och jobbar bara två dagar den här veckan eftersom vi ska till Stockholm och sedan vidare till Åland för att gå på bröllop. Det ska bli skönt att komma in i lite rutiner igen (hej, gymet!) och en pytteliten bit av mig längtar efter tjocka tröjor, ljus i öppna spisen och lövhögar att hoppa i. Märkligt, jag vet, i ett sommarälskande land som det här. Men, nu var det maten vi skulle prata om. Den här pastan åt vi på landet förra veckan och den är lika god som den är enkel. Receptet är signerat Marcus Aujalay. Kan tillagas efter principen ju mer ost desto bättre.
 
Spaghetti med svamp och annat gôtt
4 portioner
 
400 g spaghetti 
200 g gula kantareller 
200 g trattkantarell 
0.5 gul lök, finhackad 
4 vitlöksklyftor, tunt skivade 
1 dl vispgrädde 
två nävar rucolasallad 
1 dl nyriven parmesanost 
1 citron, rivet skal  
salt och nymald svartpeppar 
smör till stekning

Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Stek svamp i olja och smör. Lägg i lök och vitlök mot slutet och häll på grädden. Låt koka upp och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda med spaghettin och vänd ner rucolasalladen. Lägg upp på fat, strö över parmesan och rivet citronskal. Ringla över olivolja precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Postadress Torslanda

Mums så gott det låter! Ska komma tillbaka till detta nu i svamptider.
Ha en fin eftersommarenstart på jobbet

Svar: Ja, det är verkligen ett perfekt recept nu till svampsäsongen! Min svärmor hade ett gäng i frysen och ett ännu större gäng torkade som behövde användas upp. Tough job but somebody gotta do it, som man brukar säga :=)
Charlotta Ljungblad

Postat av: Malin´s Diner

Men halli hallo, vad gott det ser ut! Jag har Marcus Pastabok, och där finns mängder av goda recept. Det där med LCHF passar inte mig...

Jag sitter nu på jobbet och det känns helt ok, just nu iaf. Kan lätt ändras när eleverna äntrar byggnaden om en vecka... ;-)

Kram kram

Svar: Oooh, har han en pastabok? Vad heter den? Ska kolla upp omedelbart! Det här receptet hittade Bibbi på recept.nu tror jag.
Charlotta Ljungblad

2013-08-12 @ 12:41:07
URL: http://malinsdiner.blogspot.com
Postat av: Desiree

Hoppas du har haft en bra första dag efter semestern på jobbet. Skönt att få en sådan där mjukstart på första jobb veckan. Kul med bröllop!
Mmmm din pasta ser väldigt god ut och också den en liten mjukstart eller smygstart på hösten. Kantareller och svamp känns lite höstaktigt men är ju så himla gott.

Svar: Ja, det är helt klart lite höstigt i Sverige numera, även om många hävdar att sommaren kan hålla i sig ett tag! Vi får väl se hur det blir med det - jag är nöjd vilket som, tycker om både sommaren och hösten :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-12 @ 19:48:36
URL: http://livingitsweet.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Men så gott detta ser ut. Pasta är så enkelt och kan varieras i oändlighet, bra där! Dock tål jag inte kantareller (jag vet) men det går säkert lika bra att ha i champinjoner istället.

Varit lite dålig på att kika in på de olika bloggarna men vi har ju fortfarande semester. Kommer igen ordentligt med kommenterandet när allt börjar på allvar igen. Ja, rutiner är så skönt att ha ;)

Ha det så trevligt i Sthlm/Åland och på bröllopet, kram!

2013-08-12 @ 21:36:09
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Fröken Dill

Vill hitta egna kantareller - NU!

Svar: Jag MED! Måste bege mig ut och leta snart!
Charlotta Ljungblad

2013-08-13 @ 13:28:46
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Malin´s Diner

Hej,

Boken heter helt enkelt Markus Pasta. Simple as that!

Kram kram

Svar: Ah, TACK!
Charlotta Ljungblad

2013-08-13 @ 21:01:39
URL: http://malinsdiner.blogspot.com
Postat av: Moma

Åh, om jag bara hinner ut i skogen innan svampen försvunnit, då jäklar ska här lagas pasta, risotto och paj!

Svar: Tummen upp för det! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-13 @ 21:42:18
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: sofie

Men ahhh.....så gott!! Måste börja svampfrossa snart!

Svar: Jaaaa!
Charlotta Ljungblad

2013-08-17 @ 09:01:39
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0