Pappas inlagda gurka

 
Det verkar vara hög tid för att lägga in gurkor vilket märks på sökstatistiken. Vilken tur då att jag råkar ha världens bästa recept i mitt arkiv - pappas übergoda ättiksgurkor. Receptet kommer ursprungligen från ett gammalt nummer av Allt om Mat. Varsågoda:

Ättiksgurkor, de bästa
ett gäng...

2 kg små gröna gurkor
dillkronor
ett par lagerblad
2 msk gula senapsfrön
1 bit pepparrot
ca 2 lökar i skivor

8 dl vatten
3 dl ättiksprit
750 g socker
3/4 dl fint salt (utan jod - salt med jod kan nämligen ge bismak)

Borsta gurkorna väl i ljummet vatten och skär dem sedan i ganska tjocka skivor. Varva gurkbitarna med dillkronor, lagerblad, senapsfrö, lök och pepparrot i små tärningar. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över gurkorna. Låt det kallna. Lägg på ett tätt åtslutande lock och ställ dem på en kall plats. Gurkorna är goda på direkten, men efter två veckor har de fått sin fulla smak. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Jag har inte gjort mycket inläggningar. Aldrig provat att lägga in gurka men det här lät väldigt gott och inte alls så klurigt. Får ta och prova ditt recept. Trevlig fortsätting på helgen.

Svar: Pappas gurkor är supergoda, prova! Kramar!
Charlotta Ljungblad

2013-08-10 @ 20:22:48
Postat av: J

TACK FÖR RECEPTET!! RINGDE DIG INNAN O VILLE HA DET! :)) KÄRLEK!

Svar: Awesome! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-11 @ 18:57:25
Postat av: Anna Lindström

Tack för receptet jag kom hit när jag sökte på internet :)

Svar: Vad kul, välkommen hit!
Charlotta Ljungblad

2013-08-12 @ 09:24:46
Postat av: Emmy

Jag la in gurkor idag, men tänkte göra en ny laddning för jag tyckte det blev för lite. Då ska jag testa din pappas recept. Kul med något nytt. Mina smaksatte jag med färsk chili. Testade det förra året inspirerad av Moma, men vi tyckte de blev mesiga. Så det återstår att se om jag tog i för mycket i år...

2013-08-13 @ 22:23:39
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie

Är det västeråsgurkor du använder?
Är det perstorpättika eller "vanlig"?
Blev lite sugen på att lägga in lite i helgen! :)

Svar: Oj, ledsen för sent svar. Det är nog ja på båda där! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-15 @ 10:21:05
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0