Pappas inlagda gurka

Ättiksgurkor, de bästa
ett gäng...
2 kg små gröna gurkor
dillkronor
ett par lagerblad
2 msk gula senapsfrön
1 bit pepparrot
8 dl vatten
3 dl ättiksprit
750 g socker
3/4 dl fint salt (utan jod - salt med jod kan nämligen ge bismak)
Borsta gurkorna väl i ljummet vatten och skär dem sedan i ganska tjocka skivor. Varva gurkbitarna med dillkronor, lagerblad, senapsfrö, lök och pepparrot i små tärningar. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över gurkorna. Låt det kallna. Lägg på ett tätt åtslutande lock och ställ dem på en kall plats. Gurkorna är goda på direkten, men efter två veckor har de fått sin fulla smak.
Jag har inte gjort mycket inläggningar. Aldrig provat att lägga in gurka men det här lät väldigt gott och inte alls så klurigt. Får ta och prova ditt recept. Trevlig fortsätting på helgen.
TACK FÖR RECEPTET!! RINGDE DIG INNAN O VILLE HA DET! :)) KÄRLEK!
Tack för receptet jag kom hit när jag sökte på internet :)
Jag la in gurkor idag, men tänkte göra en ny laddning för jag tyckte det blev för lite. Då ska jag testa din pappas recept. Kul med något nytt. Mina smaksatte jag med färsk chili. Testade det förra året inspirerad av Moma, men vi tyckte de blev mesiga. Så det återstår att se om jag tog i för mycket i år...
Är det västeråsgurkor du använder?
Är det perstorpättika eller "vanlig"?
Blev lite sugen på att lägga in lite i helgen! :)