Min älskade ö

 
Den här helgen har vi spenderat på Åland eftersom det har vankats bröllopsfest för våra kära vänner Gustaf och Tove. Och oj, vilken fest! Fantastisk mat, fint brudpar och dans till småtimmarna. Vi slirade hemåt vid fyratiden i morse och åkte sedan tillbaka mot Göteborg tidigare idag.
 
 
Maten var alldeles fantastisk och Ålands-inspirerad vilket var väldigt kul, såklart. Förrätten (som var den enda rätten som jag fångade på bild, skandal) var en kastelholms-cheesecake på svartbrödsbotten. Såklart drack vi åländsk öl från Stallhagen till det. Förrätten var grillbuffé deluxe och efterrätten (efterrätterna, rättare sagt!) hade vår fina kompis Johanna gjort. Den där havtornscurden kommer jag leva länge på!
 
Calles bookmakertoast.
 
Annars på Åland? Vi svängde förbi finfina Pilsnermackan och åt lunch (gå dit!), Minnas föräldrar var som vanligt snälla och lät oss bo där (TACK snälla ni!) och jag lämnade kvar en liten bit av mitt hjärta när vi åkte därifrån. Vi ses snart igen, Åland!
 
Mer Åland?
Lyssna på matlagningsprogrammet Meny i P1, de har varit i Mariehamn och lagat åländsk mat tillsammans med Harriet Strandvik, bland annat gjorde de ålandspannkaka med sviskonkräm. Här kan du lyssna!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Kul med bröllop och att få komma till vackra Åland. Svartbröd låter spännande och gott. Roligt att de hade låtit menyn inspireras av det Åländska köket.

2013-08-19 @ 11:00:17
Postat av: Lotta i Två små kök

Har aldrig varit på Åland men hört och sett så mycket om det. Har bl a en kollega som inte kan tala sig nog varm om sin hemma-ö dit hon åker så fort hon har möjlighet. Planen är att följa med i hennes resväska någon gång så att jag får se vad allt rabalder handlar om :-) Vilken härlig och god helg hörrni!

Svar: Åh, åk dit Lotta! Du kommer inte bli besviken!
Charlotta Ljungblad

2013-08-19 @ 15:57:44
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Johanna

Fina du! Var så roligt att ses på festen och båten :) Jag tror det blev massor av havtornscurd över - du borde norpat åt dig en påse!
Kramis

Svar: Men JAA! Hoppas att vi ses snart igen, vännen! Om inte annat får vi hoppas att ni kan komma ner till förnyår :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-19 @ 16:53:47
URL: http://www.ensmaksak.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0