Ginger beer - den snabba versionen...

Riven ingefära i mitt babushkamått.
 
Är det lite väl magstarkt att börja måndagen med ett drinkrecept? Äsch, inte då. Jag missade ju #flamingofredag förra veckan och idag har jag haft torsdagskänsla hela dagen så allt är ändå lite Hawaii just nu. Hur som helst - sedan vi köpte PDT-boken har vi blandat drinkar en masse, och många av dem innehåller den här enkla varianten av ginger beer. Perfekt att ha i kylskåpet och plocka fram när andan faller på... OBS att det här inte är en dricka-bara-ginger-beer utan snarare ett drinktillbehör som kräver alhokol/sockerlag för att komma till sin rätt!
 
Ginger beer, den enkla varianten
(Ginger beer, the super fast version)
2 liter
 
2 l vatten
2,5 dl riven ingefära (lämna skalet på!)
6 cl råsocker
3 cl limejuice
 
Koka upp vattnet och stäng av värmen. Tillsätt riven ingefära och täck kastrullen med ett lock. Låt stå i en timme och sila sedan (se till att pressa ut all smak ur ingefäran genom att trycka baksidan på en sked mot silen). Tillsätt limejuice och råsocker, rör runt ordentligt (tills sockret löst sig) och häll upp på flaska. Förvara i kylskåpet.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara på Vardag.nu

Ja, tack!

2013-08-27 @ 09:06:14
URL: http://vardag.nu
Postat av: Bella

Åh jag älskade Please don´t tell, var i New York för några veckor sen! Så sjukt bra drinkmeny, vi satt säkert en halvtimme och velade... och gott var det!

Svar: Gaah, nu fick jag akut NYC-längtan! Vad beställde du?
Charlotta Ljungblad

2013-08-27 @ 18:44:27
URL: http://haysfoodtruck.se
Postat av: Mårtenssons kök

Något av det bästa som finns är när man lägger labbarna på en sån bok som man bara kan ösa hur mycket gott som helst ur! Lycka stavas det visst:)
Men, ingefära... nope den andan faller sej inte på för halva köket, det är någon med det och kvinns över en viss ålder som inte funkar alls... hrm hrm:) Men den andra halvan tackar då inte nej!

Kramar på er

Svar: Men precis, den här boken är GALET bra! Och det kommer från mig, som nästan helt tappat tron på alla kokböcker den senaste tiden.
Charlotta Ljungblad

2013-08-29 @ 16:39:01
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Anna

låter supergott! ska det verkligen bara vara 6 cl socker?

Svar: Det stämmer! Bör kanske tilläggas att detta inte är en ginger beer i vanlig ordning - det här är en som används enbart som drinkblandare. Dricker man den utan att blanda med sprit/sockerlag så är den väldigt stark!
Charlotta Ljungblad

2013-08-29 @ 19:18:24
Postat av: Pernilla

jag drack ginger beer ur en flaska på Kino i helgen, den var söt och god och inte så stark. men du, kan du inte bju på ett recept som innehåller ginger beer också då? om man säger a får man säga beer, som det heter!

Svar: Men jo, det är klart jag ska! Ska bara se om jag har en, erm, representabel bild först. Annars kanske jag får blanda mig en drink till. Vad sorgligt. Höhö. #drinkclean
Charlotta Ljungblad

2013-08-29 @ 19:36:43
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Emmy

Jag håller med Pernilla! Jag väntar med spänning... Fast jag blev bra sugen på att klicka hem en egen bok.

Svar: Du Remsan, det där är då sannerligen en bok till dig, du som är en sådan drinkfantast! Klicka hem!
Charlotta Ljungblad

2013-08-30 @ 23:14:00
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Moma

Jag tänkte göra Ginger Beer efter ett karibiskt recept men hoppade det då det skulle stå ute i solen och jäsa i ganska många dagar, vem vill riskera drickat på mulet väder och regn liksom?

Svar: Har också ett recept hemma där det ska jäsa och dona - tänkte prova det också men har inte kommit så långt ännu...! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-31 @ 11:48:58
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Bella

Vi beställde en med apelsinmarmelad i och en med whisky och något rökigt och chili på...finns de i boken? så gott(obs längtar mycket tillbaks till ny) nästa gång vi ska dit får du ge mig lite brooklyntips. vi hamnade mycket rätt men också lite fel=)

Svar: Ska kolla upp, bläddrade i den lite snabbt igår men inte tillräckligt noga för att hitta något. Men du, rökigt och chili låter ju löjligt spännande! Brooklyntips ska du få, jag har några på lager :=)
Charlotta Ljungblad

2013-09-02 @ 21:42:22
URL: http://haysfoodtruck.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0