Enklast, någonsin

 
Det är väl kanske inte säsong för jordärtskockor riktigt ännu, men jag gick förbi  ett paket i affären och kunde inte låta bli att köpa med mig hem. På det kokade jag världshistoriens enklaste soppa och till det gjorde jag en dillolja som jag fick nys om i ett av Mat-Tinas program för några år sedan. Om det var gott? Fråga Pernilla.
 
Enklaste skocksoppan med dillolja
(Jerusalem artichoke soup)
2 portioner + liten matlåda
 
1 prassligt paket ekologiska jordärtskockor
1 gul lök
mjölk/grädde så det täcker skockorna
salt, nymald vitpeppar
en gnutta socker
 
1 knippe dill, finhackad
olja, inte allt för smakrik
1 citron, skal och juice
honung, lite lagom
 
Blanda allt till dilloljan och låt den stå och dra sig. Skala och dela jordärtskockorna i lika stora bitar, lägg i kastrull och häll på med mjölk och grädde tills alla är täckta. Låt koka på svag värme tills skockorna är mjuka. Mixa slät och späd eventuellt med lite vatten. Ringa över dillolja precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lena

Jordärtskockor är alltid alltid alltid gott!
Med dillolja har jag inte testat ännu, spännande.

Kram Lena från make a head food

Svar: Kontrasten mellan dilloljan och soppan fungerar finfint, prova! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-08-21 @ 09:15:47
URL: http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/
Postat av: Desiree

Det är alltid goda så det kan aldrig bli fel även om det kanske inte riktigt är säsong.

2013-08-21 @ 10:35:04
Postat av: Desiree

Det är alltid goda så det kan aldrig bli fel även om det kanske inte riktigt är säsong.

Svar: SANT!
Charlotta Ljungblad

2013-08-21 @ 10:35:05
Postat av: Sara på Vardag.nu

Jordärtskocka är det nog dags att jag testar snart - aldrig smakat! De ser så meckiga ut att skala, så jag har inte orkat ge mig på dem. Haha!

Svar: Förstår precis för de är ett helvete att skala! Jag brukar sätta Calle på att göra det, haha.
Charlotta Ljungblad

2013-08-21 @ 12:58:53
URL: http://vardag.nu
Postat av: sofie mumsfillibaba

Märks att hösten med soppor och grytor börjar närma sig! Soppa är ju för jäkla gott! Dillolja på toppen låter spännande. Har en tanke att jag ska göra en dillpesto någon dag.
Ses ikväll!

Svar: Ja, hela jag längtar efter soppa-varje-dag just nu men det kanske får vänta lite, haha. Vi ses ikväll, kompis! Ska bli kul!
Charlotta Ljungblad

2013-08-21 @ 13:19:49
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Moma

Ge mig soppa, vilken som helst nu, det och en klapp på huvudet och ALLT kommer bli så mycket bättre!

Svar: Skickar lite direkt!
Charlotta Ljungblad

2013-08-21 @ 21:23:58
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Emmy

Åh, en sådan goding. Jordärtskockssoppa är helt sjukt gott. Nu är skockorna dessutom långa och lättskalade. Sen när de blir små och jobbiga att skala får killarna rycka in :-P

2013-08-24 @ 21:49:39
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0