Bibbis brödpinnar

 
Vi är på landet igen, och trots att det varnas för åskväder, ösregn och gudvetvad hade vi en alldeles underbar kväll igår. Det är då något speciellt med svenska sommarkvällar när man kan sitta ute till midnatt utan att frysa. Idag hade jag planerat att ta med mig Calle "Sälen" Ljungblad ner till bryggan för ett morgondopp men efter att ha tittat ut tänkte jag om. Det får bli imorgon istället. Men hörni! Jag har hittat världshistoriens enklaste (och godaste!) recept på drinktilltugg! Bibbi bjöd på de här till ett glas Aperol Spritz och jag vill bara utfärda en liten varning - det kan vara så att det är svårt att sluta äta de små godsakerna när man väl börjat. Säg inte att jag inte varnat er.
 
Bibbis brödpinnar
många...
 
1 paket tunnbröd (sviktat fullkorn)
olivolja av den finare varianten
havssalt, franska kryddor
 
Sätt ugnen på 225°. Pensla med olivolja på båda sidorna, strö över havssalt och kryddor. Klipp i smala remsor. Grädda i ca 4 minuter tills brödpinnarna har fått fin färg. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lotta i Två små kök

My kind of tilltugg! Speciellt om man vill göra fler sorter... Hoppas det blir ett morgondopp i morgon istället då. Eller i övermorgon :-)

Kram!

Svar: Det bidde inget morgondopp men däremot ett kvällsdopp, i alla fall för Calle och hans mamma! Jag valde kökstjänst istället :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-06 @ 15:51:17
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Emmy

Dessa ska jag testa. Provade någon variant med tortillabröd som inte blev lyckad. Nästa gång tar jag tunnbröd.
Jag hoppas på en lite småregnig dag hemma även om det är underbart med sommarens sköna dagar och kvällar.
Ha det gott! Kram.

Svar: Det kom aldrig något regn igår till Svanesund, så himla konstigt med tanke på att de varnat för åskoväder deluxe. Jag blev lite besviken :=)
Charlotta Ljungblad

2013-08-06 @ 18:32:54
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sofie

Åååå...sådana har jag gjort några gånger o grymt goda. Varierar kryddningen med chili, citronpeppar, basilika, timjan osv

Svar: Citronpeppar på låter ju löjligt gott! Det råkar dessutom vara min favoritkrydda just nu. Ska prova!
Charlotta Ljungblad

2013-08-06 @ 22:35:39
URL: http://www.mumsfillibaba.com
Postat av: Kim

Åh sånt här gillas! Vem har tid att krångla till det med komplicerade tilltug när man har fullt upp med att dricka drinkar?!

Svar: AMEN to that sister!
Charlotta Ljungblad

2013-08-10 @ 12:21:00
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åh, mums! Jag gjorde mina parmesankex med chili igen inför festen hemma och de är galet goda de med. Älskar den typen av drinktilltugg!

Svar: Jag med! Kramar!
Charlotta Ljungblad

2013-08-12 @ 11:52:52
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Anna

Hej!
Kan man göra dessa pinnar någon dag i förväg?! Behåller dom sin krispighet?! Ska bli superspännande att testa :-) Tack!
MVH Anna

Svar: Hej! Det kan du absolut, men förvara dem i ett torrt utrymme så de inte blir fuktiga!
Charlotta Ljungblad

2016-07-06 @ 13:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0