Långbakad jordärtskocka

På Aska i Brooklyn åt vi något helt otroligt gott - überlångbakade jordärtskockor som blivit alldeles krispiga utanpå och mjuka inuti. Det bestämde jag mig för att göra i påskas när jag var hemma en hel dag.
 
 
Jag köpte ekologiska jordärtskockor, skrubbade dem lite lätt och satte in i ugnen (på en plåt med bakplåtspapper) 90 grader i sisådär 7-8 timmar. Holy guacamole, vad gott det blev! Vad man ska ha dem till har jag inte riktigt bestämt ännu - vi åt dem precis som de var - men tillbehör till typ allt, tänker jag annars.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sophia

Spännande, det måste man ju testa!

Svar: Kul, gör det!
Charlotta Ljungblad

2013-04-04 @ 17:02:11
Postat av: Nina

Jag blev genast sådär supersugen på detta! Dåligt att läsa matbloggar före frukost. Nu känns ju den hyfsat trist...

Svar: Jag vet, har gjort precis samma sak och är sugen på typ... allt.
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 08:11:52
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Hanna

Åh mums! Jag har testat ett Nigel Slater-recept där de bakas i stora bitar med skal på tills liksom karamelliga, men det tar bara 40 minuter och blev kanongott, så måste testa detta och jämföra. Måste ju bli ännu bättre!

Och ja, jordärtsskockor SKA verkligen vara ekologiska, de är princip ett ogräs, så behövs minsann inga bekämpningsmedel för att de ska kunna frodas! Jag importerar mina från mammas trädgård. :)

Svar: Skalet är verkligen det godaste av allt, sådär knaprigt och gott! Vilken tid landar du på fredag?! Jag är ledig!

Nästa fredag menar jag såklart :=)
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 10:58:29
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: En Smak Av Karin

Jordärtskocka är ju så himla gott och att långtidsbaka dem i ugn lät ju superspännande! Ha en riktigt skön fredag!

Svar: Tack, hoppas ni har en riktigt fin helg so far! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 11:34:38
URL: http://ensmakavkarin.com
Postat av: Sandras Matkrypin

Nej, men vilken spännande grej! Måste verkligen testa :)

Svar: Gör det! Kul!
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 16:22:33
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Postat av: Emmy

Vad är det du kommer med här?! Jag måste testa i helgen. Köpte en påse senast jag handlade som jag inte bestämt vad jag ska göra med. De måste ju vara goda med bara lite salt på. Vilket tips. Tack!
Ha en fin helg. Snart ses vi! Kramar.

Svar: Ja, supergoda att äta precis som de är! Med lite havssalt på, precis som du säger. Hoppas att ni har en fin helg!
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 18:49:25
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Ann-Louise

Haha! Det där ser verkligen ut som nått från havets djupa botten. Låter onekligen spännande! Äter man alltihop?

Svar: Oh yes! Precis alltihopa!
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 19:17:54
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: tina

Men hurra, vilken grej!

Svar: Ja-aa! Det ÄR verkligen galet gott!
Charlotta Ljungblad

2013-04-06 @ 11:18:52
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Karin - trattoria

yummie! Vi åt något liknande på bondeträffen i vintras men det var saltinbakt palsternacka...om jag inte minns fel, kan aldrig skilja på kålrot och allt det där..hm..Himla gott var det iaf.

Svar: Just det, vet att Sofie har skrivit om det - jag har spanat in det receptet!
Charlotta Ljungblad

2013-04-06 @ 11:53:14
URL: http://trattoria.nu
Postat av: Anna B

O så gott, Charlotta! Jag är inulinkänslig så jag kan inte äta så många jordärtskockor, men de verkar helt klart värda lite magknip!

Svar: Nä, stackars! Och just det, vet att jag har läst det på bloggen innan. Men hördu, de här små godingarna ÄR verkligen värda i alla fall pyttelite magknip! Jag lovar!
Charlotta Ljungblad

2013-04-06 @ 13:24:50
URL: http://skafferiet.taffel.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Häftigt! Kul med långbak och experiment! Tilltugg till fördrink? Till förrätt med något från havet? Eller istället för chips?

Svar: Kan säkert fungera som tilltugg! Och def som förrätt. Typ som allt, egentligen! Sålänge de serveras nästan direkt, för jag vet inte om knaprigheten finns kvar.
Charlotta Ljungblad

2013-04-06 @ 20:55:06
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

DU och alla dina knasiga idéer - love it! :D

Svar: Haha! Den här gången får jag nog ge cred till Aska och deras crew, det var därifrån jag fick inspirationen! Eller "inspon" , som man tydligen säger numera i bloggvärlden. Hoho.
Charlotta Ljungblad

2013-04-07 @ 10:08:23
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Meh, vad häftigt! Som jordärtskockornas pulled pork :)

Svar: Haha! Precis!
Charlotta Ljungblad

2013-04-07 @ 20:05:04
URL: http://vardag.nu
Postat av: Emmy

Vi testade detta! Galet goda. Vi åt dem tillsammans med smör, sååå gott!

Svar: HURRA! Vad kul att ni gillade det!!
Charlotta Ljungblad

2013-04-12 @ 23:21:05
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Ann-Louise

Tänk att jag har ett gäng jordärtskockor i ugnen just nu. Ska bli otroligt spännande att äta dem till middag ikväll!

Svar: Oooh, vad kul! Hoppas att de blev ljuvliga!
Charlotta Ljungblad

2013-06-11 @ 10:33:56
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0