En varm macka

herregud vad gott! Jag suktar fortfarande efter sofies svampstuvning på mackorna, så jäkla, jäkla gott! Men hallå 24 karat! Du tog mig en sisådär 20 år tillbaka i tiden. Haralds mörklila kavajer och gb's krossad chokladglass. Det är bara att konstatera att det inte alltid var bättre förr... Kram!
Ja, tack. Varma mackor går alltid hem. Snabbt att fixa och jäkligt gott. Mättande. Och lätt att låta var och en fixa just sin variant. Finns inga fel liksom... Vi var på G att göra varma mackor också igår kväll men det blev surdegsbaguetter med kyckling, bacon, avokado, tomat, lök och sallad istället. Inte dumt det heller, om man äter kött alltså...
Vi brukar göra i ugn eller dubbla i våffeljärnet. Fyllningen påminner om Calles. Sladdrig rökt skinka, dijonsenap, gul lök, tomater och så någon god ost.
Snart dags för varma mackor för oss också. Igen.
Ha en skön annandag!
Kram Lotta
Oj det äter vi alldeles för sällan! Och de ska ju helst vara som "då", typ Prästost, tomatskiva, torkad oregano och en skinkskiva. Inga "nymodigheter" typ... bra vinkombo där :)
Numera gör vi mest french bread varianten; http://www.ragazze.se/2012/03/30/lat-fredagsmiddag-french-bread-pizza/
Varma smörgåsar är så barndom för mig. Gott och är det fortfarande idag. Jag brukar göra dem både i ugn och i en toaster. Fyllningen varierar jag efter smak. Mums :)
Ja visst är det gott i all sin enkelhet. Brukar göra i ugnen. Skinka, dijonsenap, skivad tomat och ost är en riktig klassiker. Ibland gör jag varma mackor till soppa, tycker att det passar bra ihop.
Måste erkänna att de där diskussionerna hamnar vi i ett par gånger i månaden här hemma. Jag gillar att göra mackorna i våffeljärn så de blir så där ordentligt platta och knapriga. Och ibland med banan och curry på, lite beroende på vad man känner för i stunden.
Jag misstänkter en revival av varma mackor i matbloggsvärlden (den o-pretto, och bästa, då alltså)! Tror man kan tacka Sofie för det? :)
Jag jag var liten körde vi mackorna i våffeljärnet!
Oh yes, varma mackor!!! Brie, mango chutney och banan är min favvo. Tonfisk, läskig smörgåspickles och massor av dill är också mumma. Men klassikern med ananas och oregano är ju aldrig fel heller!
Vi gör oftast våra varma mackor i våffeljärnet, sonens favorit!
Varma mackor är alltid inne! Väl? :-O Jag gillar dem allra bäst som toast i pappas gamla smörgåsjärn som läggs direkt på spisplattan. I brist på ett eget (för det nya moderna är inge bra) gör vi dem i våffeljärnet eller på vanligt vis i ugnen. Vad som hamnar på varierar från gång till gång. Bortsett från kopiösa mängder ost... :-)
Varma mackor är klart underskattat! Sen min killkompis Daniel introducerade majo (hemmagjord eller Hellman's) på varma mackor är jag ännu mer fast än tidigare.
Rökt eller lufttorkad skinka, dijon, majo och ost. Såå gott!
Ja, jag blev så inspirerad av detta att jag gjorde varma mackor med banan och curry till mellanmål idag=) Och förresten kom jag på att mina föräldrar gjorde med köttfärssås och bearnaisesås på när vi var små och att det faktiskt var gott....