Deviled eggs

 
Det där att man bara skulle äta ägg vid påsk är ju fånigt - i vår lilla familj äter vi ägg nästan varje dag, gärna till frukost. Calle pocherar och jag föredrar det kokt. Jag äter dessutom helst inte gulan (väldigt Charlotta, 5 år, jag vet) förutom vid ett tillfälle - när vi gör deviled eggs.
 
Deviled eggs
ungefärligt recept till 2 personer
 
2 ägg
3 msk majonnäs
1,5 msk dijonsenap
gräslök, lite lagom
tabasco, några droppar
paprikapulver
salt, nymald svartpeppar
 
Koka äggen tills de är hårdkokta. Skala, dela på hälften och gröp ur äggulan. Blanda med majonnäs, dijonsenap och finhackad gräslök. Smaka av med tabasco, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar. Servera som tillbehör till nästan vad som helst. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Vi äter också ofta ägg. Omelett, stekt och kokt ägg är mina favoriter. Jag är inte heller så förtjust i gulan, då ägget är kokt, fastnar bara i tänderna haha! Deviled eggs har jag inte testat, men det låter gott!

Svar: Men precis, det är verligen inte gott när det fastnar i tänderna! =D Men omelett, åh vad gott det är!
Charlotta Ljungblad

2013-04-02 @ 14:21:16
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Måste jag bjuda Mannen på, helt klart!

Svar: Do it! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-04-02 @ 22:05:04
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Hanna

Just kokta ägg har jag lite svårt för. Numera vill jag helst ha vitan ganska lös också, men tycker inte det blir bra konsistens på ett såpass löskokt ägg. Och så har vi svaveldoften...

Men när jag var fem år var det bara hårdstekt vita som gällde.. Lustigt egentligen! :)

Kram kram

Svar: Hahaha. Alla har helt klart olika preferenser! Du borde pochera! Då blir väl allt ganska sladdrigt?! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-04-03 @ 12:20:47
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Malin´s Diner

Har sagt det innan och säger det igen. Får jag välja att bara äta en sak under resten av mitt liv, så är det äggamacka. Då med gula och gärna Hellmanns majjo på. Smaskens, dubbelsmaskens!

Detta verkar ju spännande klart, kan alterneras med Hellmanns. Kanske på söndagar...


Kram kram

Svar: Ja, ägg är så himla bra! Perfekt för mig som inte äter kött dessutom - bra med protein :=) Hoppas du får en riktigt fin helg!
Charlotta Ljungblad

2013-04-04 @ 23:15:35
URL: http://malinsdiner.blogspot.com
Postat av: Hanna

Ja, pochera gillar jag! Men ännu bättre att göra kokotter, ibland är vitan så lös att det nästan känns fel, men oj så gott! :) Weird, I know!

Svar: Hahaha, vet exakt vad du menar! Och cocotter är aaawesome, som man brukar säga :=)
Charlotta Ljungblad

2013-04-05 @ 10:47:35
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Ägg i alla dess former, ja tack säger vi. Men ett extra rungande ja blir det till Benedicterna på Saltan... dom skulle vi nog kunna äta varje dag!

2013-04-07 @ 14:42:46
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0