The Portland pizza

 
Kommer ni ihåg när man var liten och ett sommarlov kändes som typ fem och ett halvt år? Those days are gone. Nu för tiden blir jag alltid lite irriterad när jag tänker på hur snabbt tiden går. Och jag förstår inte, när började det hända? Det känns som om det var flera år sedan vi var på roadtrip, och ändå är det bara några månader sedan vi kom hem. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur fint vi hade det, och på all god mat vi åt. Då är det fint att man kan laga till den här pizzan och minnas den där fina kvällen på Fratellis dit vi gick två gånger i rad enkom för den otroliga gnocchin. Den här pizzan upptäckte vi tyvärr inte förrän dag två, men som tur är råkade kocken komma ut just när vi åt och vi fick en kort redogörelse över hur han gjorde pizzan.
 
Fratellis-pizzan
VARNING: recept på frihand. Improvisation krävs.
 
1 sats pizzadeg
grana padano, några dl finriven
grädde, ungefär 1,5 dl
salt & nymald svartpeppar
svarta oliver, urkärnade
vindruvor
pinjenötter, rostade i panna
 
Sätt ugnen på max (Calle hade ungefär 275°) och lägg in bakstenen direkt. Blanda ost och grädde, smält över vattenbad på låg värme. Vispa hela tiden så att ostkrämen inte skär sig! Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Kavla ut en tunn botten, den tunnaste du någonsin lyckats med men inte så tunn att du inte får upp den från bakbordet. Gör två stora pizzor eller flera små (vi åt den som förrätt!), lägg pizzan/pizzorna på bakstenen och grädda tills bottnen har fått färg. Ta ut ur ugnen, bred på ett lager grana padano-kräm, halverade vindruvor, urkärnade svarta oliver och rostade pinjenötter. Servera direkt. Njut. Älska Portland.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Det är just en av anledningarna att vi ät matgalna, man har så många minnen förknippade med vissa maträtter. Om det är barndomsminnen, personer man saknar och minns med mat eller just resor. Och att få återuppleva allt igen genom maten är underbart!


Svar: Men jaaa! Jag ÄLSKAR att det finns minnen till vissa maträtter/smaker/dofter. Som att återuppleva det hela igen!

2012-09-19 @ 19:41:04
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Kim

Du det var sannerligen en udda pizza. Men låter lockande!

Svar: Det är gott! Prova! Annars får jag göra till nästa träff och ta med helt enkelt :=)

2012-09-19 @ 21:27:32
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Vad spännande med vindruvor på pizza. Och grädd-ost-såsen. Vit pizza är ju ett kapitel för sig, och ett generellt ett gott sådant.

Svar: Mos def! (eh ja, jag har kollat liiite för mycket på the wire och har således börjat lägga mig till med diverse märkliga uttryck).

2012-09-20 @ 07:56:36
URL: http://flickanokakorna.se
Postat av: Desiree

Vad gott med oliver, pinjenötter och vindruvor. Lite ovanlig topping men som låter väldigt gott. Testar gärna detta recept.

Svar: Ovanlig är den, men väldigt väldigt god!

2012-09-20 @ 11:12:02
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Joacim / Matkoma

Låter jättekonstigt och väldigt spännande, tror vi måste prova att laga!

Svar: Gör det! Håller med, det låter väldigt konstigt och jag var inte så snabb på att beställa men oj, vilken god kombo det är!

2012-09-20 @ 13:24:46
URL: http://www.matkoma.se
Postat av: Nina

Nomnomnomnomnom.

Å förresten så längtar jag efter er.

Svar: LÄNGTAR EFTER ER MED! Får ses typ en vecka i streck för att ta igen alla veckor vi inte har setts på nu...! Tyvärr ska Calle till USA och jobba de två kommande veckorna, men helgen när han kommer hem har vi inga plans. Hint, hint. KRAM!

2012-09-27 @ 16:52:48
URL: http://www.somna.eu
Postat av: JC

Sjukt god!

Svar: Kompisar!
Nu är det skandal att vi inte har setts på så länge. Den här helgen är vi i Ystad och använder presentkortet som vi fick av er på bröllopet, och det är GRYMT kul so far! TACK snälla för den fina presenten!

2012-09-29 @ 07:02:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0