Tomater med vaniljvinaigrette

 
Helgen är slut och jag likaså. Herreminje, säger jag bara. Bröllop, dagen-efter, födelsedagskalas och lite ynk däremellan. Nu är det i alla fall ny vecka och jag ska ta det så lugnt som det bara går. I fredags fick jag akut sug efter det här, men mozarellan glömdes i affären och då blev det ungefär såhär istället:
 
Tomater med vaniljvinaigrette
2 portioner

några romanticatomater var, typ 8
vitvinsvinäger, runt 2 msk
en skvätt vatten, varmt
en skvätt rapsolja
kokossocker, en nypa (eller råsocker)
vaniljpulver, ekologiskt efter smak och tycke

Dela tomaterna i mindre bitar. Blanda vinägern och oljan med vattnet och tillsätt sockret. Blanda tills det löst sig. Tillsätt vaniljpulvret efter smak och tycke, lägg i tomaterna och blanda ordentligt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lotta i Två små kök

Sicken helg! Bara att återhämta sig då...

Du, har aldrig hört talas om tomater och VANILJ? Älskar tomater men är något skeptisk till kombon med vanilj. Fast med syra också så kanske... Får väl testa helt enkelt.

Ha en fin och lugn vecka :-)

Kram Lotta

Svar: Nä, det är onekligen en lite speciell kombination! Det var Mat-Tina som introducerade mig första gången, det är väldigt gott! Prova mozarellasalladen som jag länkar till, den är verkligen grym! KRAM!

2012-10-29 @ 11:16:29
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Usch och fi, sådana helger har vi haft våra beskärda delar av och alltid låter det likadant... "aldrig mer":)

Tu man kan förvandla recepten till något annat när mangår från viktiga ingredienser, bra kvinna reder sig själv!

Hoppas nu veckan travar på i lugn takt,
kramar!

Svar: Haha, precis - aldrig mer. (Ja, säkert...)
Hoppas att även ni får en riktigt fin vecka!

Kram!

2012-10-29 @ 18:04:36
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Kim

Ha ha, lite "ynk" - vet precis vilken känsla du beskriver. Hade själv lite ynk i lördags efter några öl för mycket på fredagen.
Åh, jag kommer ihåg att när jag läste om mozzarellasalladen hos dig sist tänkte jag att jag skulle testa, men det blev aldrig av. Tack för påminnelsen :)

Svar: Ynk ja, fy bubblan för ynk. Lagom ynk är ok men för mycket - gaah. Lam på soffan. Typ.

2012-10-29 @ 18:48:19
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Man ska vara helt slut efter ett bröllop. Kul med bröllop i höstrusket!!
TOmat och vanilj....tja, varför inte?!

2012-10-29 @ 19:07:59
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Tomat och vanilj, säger du? Hm, häftigt!

Svar: Ja, det är minst sagt en udda kombination men det fungerar! Men enbart, I repeat enbart med det ekologiska vaniljpulvret - att blanda i den vita sockervaniljpulversvarianten är nog en dödsstöt...

2012-10-29 @ 19:56:59
URL: http://vardag.nu
Postat av: Amy's piece of cake

Vanilj alltså hmmm låter annorlunda... och gott! :)

Sv: Japp saffran is da thing, våga testa det. Kram!

Svar: Ja, det är minst sagt annorlunda, men väldigt gott! :)

2012-10-29 @ 20:44:07
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Emmy

Det är kul med festligheter, men jisses vad de tröttar ut. Blir bara värre ju äldre jag blir. Kommer jag ens orka stiga upp dagen efter en fest om ett par år? Och då menar jag inte bakfylla utan även bara det faktum att vara uppe sent.
Jag har fortfarande inte kommit till skott med din vaniljspetsade caprese. Lovar att jag ska komma ihåg det när det vankas sallad.

Svar: Men jag vet, det känns helt bananas! Kommer du ihåg den tiden när man kunde festa typ två dagar i rad?! Känns som en evighet sedan :=)

2012-10-29 @ 20:55:58
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Hanna

Ojoj, låter som du behöver vila upp dig lite! Kram

2012-11-13 @ 12:30:57
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0