Tomater med vaniljvinaigrette

2 portioner
några romanticatomater var, typ 8
vitvinsvinäger, runt 2 msk
en skvätt vatten, varmt
en skvätt rapsolja
kokossocker, en nypa (eller råsocker)
vaniljpulver, ekologiskt efter smak och tycke
Dela tomaterna i mindre bitar. Blanda vinägern och oljan med vattnet och tillsätt sockret. Blanda tills det löst sig. Tillsätt vaniljpulvret efter smak och tycke, lägg i tomaterna och blanda ordentligt.
Sicken helg! Bara att återhämta sig då...
Du, har aldrig hört talas om tomater och VANILJ? Älskar tomater men är något skeptisk till kombon med vanilj. Fast med syra också så kanske... Får väl testa helt enkelt.
Ha en fin och lugn vecka :-)
Kram Lotta
Usch och fi, sådana helger har vi haft våra beskärda delar av och alltid låter det likadant... "aldrig mer":)
Tu man kan förvandla recepten till något annat när mangår från viktiga ingredienser, bra kvinna reder sig själv!
Hoppas nu veckan travar på i lugn takt,
kramar!
Ha ha, lite "ynk" - vet precis vilken känsla du beskriver. Hade själv lite ynk i lördags efter några öl för mycket på fredagen.
Åh, jag kommer ihåg att när jag läste om mozzarellasalladen hos dig sist tänkte jag att jag skulle testa, men det blev aldrig av. Tack för påminnelsen :)
Man ska vara helt slut efter ett bröllop. Kul med bröllop i höstrusket!!
TOmat och vanilj....tja, varför inte?!
Tomat och vanilj, säger du? Hm, häftigt!
Vanilj alltså hmmm låter annorlunda... och gott! :)
Sv: Japp saffran is da thing, våga testa det. Kram!
Det är kul med festligheter, men jisses vad de tröttar ut. Blir bara värre ju äldre jag blir. Kommer jag ens orka stiga upp dagen efter en fest om ett par år? Och då menar jag inte bakfylla utan även bara det faktum att vara uppe sent.
Jag har fortfarande inte kommit till skott med din vaniljspetsade caprese. Lovar att jag ska komma ihåg det när det vankas sallad.
Ojoj, låter som du behöver vila upp dig lite! Kram