Pasta puttanesca

2 portioner + matlåda
4 portioner pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (tunt skivade)
0,5 dl olivolka
2 dl vitt vin
2 burkar krossade tomater
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
1 nypa socker
salt och nymald svartpeppar
1 kruka basilika (grovt skuren)
1 pkt mozarella (tärnad)
Stek lök och vitlök i olivolja utan att de får färg. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt tomater, kapris och oliver och koka i 20 minuter. Smaka av med socker, salt och svarteppar, vänd ner basilika och tärnad mozarella och blanda med den nykokta pastan.
Kan känna den ljuvliga doften ända hit :)
Det är asagott! Aujalay är en favorit hos mig också. Gillar att han gärna använder grönsaker, och mycket av det! Enkelt, fräscht och gott.
Låter helt ok snabbmat!
Nice! Såna rätter behövs helt klart!
Förresten, jag är ju i Götet 3-4 nov. Vad säg om några glas ute på lördagen? Hoppas hoppas att vi kan få till en träff. Kram
Ibland är något sådant här som är så enkelt det allra godaste. Massor med aptitretande färg också som lockar. Usch inte så kul att laga mat själv nu som jag måste göra men jag försöker ändå se till så att det blir av att jag får vettig middag och något att ta med mig i lunch lådan. Din blogg är en väldigt bra inspirationskälla. Dina fina foton gör att man blir väldigt sugen även om man lagar till bara sig själv.
Kram!
Kolhydrater, bra att bottna med innan träningspasset. Stjärna i kanten där:)
Har inte gjort så mycket av Aujalay men förmodar att jag borde... känner doften ända till Småland! ;)
Jag är rätt så dåligt insatt i Aujalays matlagning, men ser det ut såhär så får jag nog läsa på lite. Gött!
Slampns pasta är riktigt god!
Smidigt och gott, en bra slagdänga! Fick Marcus senaste kokbok i dagarna, mycket gott i den.
Ha en skön helg!
Kram Malin