Pasta med savoykål

 
Den här veckan har so far varit Hawaii. Fullt upp på jobbet, inga lediga kvällar och ännu mindre tid till matlagning. I helgen är jag i alla fall ledig och då ska jag pasa på att laga till det här - en väldigt fin och mild pasta med savoykål och pinjenötter som vi åt hos Minna och Manne i söndags. Receptet kommer från Jamie Oliver.
 
Pasta med savoykål och pinjenötter
(pasta with savoy cabbage and pine nuts)
4 portioner
 
pasta för 4 personer
(10 skivor pancetta)
2 nävar pinjenötter
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 savoykålshuvud
1 mozarellaboll
parmesanost
smör + olivolja
salt & nymald svartpeppar
en skvätt grädde
 
Koka pastan. Om du gör med kött - tärna pancettan och bryn lätt i olivolja. Lägg i pinjenötterna och rör runt så att de rostas jämnt. Lägg i vitlöken. Skiva savoykålen fint och fräs ihop med pancettan (eller med bara pinjenötterna om du gör vegetarisk variant). Lägg i en klick smör och en skvätt grädde, lägg på ett lock och låt det ångkoka en liten stund. Skär mozarellan i mindre bitar och riv parmesanosten. Blanda pastan med savoykålsröran, lägg på tallriken och strö över osten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie mumsfillibaba

Savoy är förbaskat gött!!
Ang lunch så drar jag till skåne nästa vecka så får bli veckan efter i så fall!

Svar: Ohlalaa, hoppas du har det riktigt fint i Skåne då! Får höras om nästa vecka. Kram!

2012-10-25 @ 22:07:32
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Katarina

Vad gott det låter och ser ut! Ha en fin dag, kram!

Svar: Tack! Och detsamma! Kram!

2012-10-26 @ 03:49:27
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Moma

Det här ska jag garanterat göra, älskar savoykål men har bara gjort det gräddkokt som en sidorätt. Trevlig helg på dig- glöm inte att vila lite också!

Svar: Ooh, gräddkokt alltså? Det har jag aldrig provat! Har du recept på det? Ska prova dina majskolvar i kokosmjölk någon dag, har suktat i en evighet nu!

2012-10-26 @ 07:10:42
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Sandras Matkrypin

Det låter enkelt och gott! Jag har aldrig använt mig av savoykål men nu har jag ju ett recept att testa :) tack!

Svar: Kul, gör det!

2012-10-26 @ 07:29:41
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Postat av: Martina

Att ha savoykål i låter ju himla gott och fräscht!

Svar: Ja, det var väldigt gott! Väldigt god smak på savoykål som gjorde sig väldigt bra med pasta.

2012-10-26 @ 08:44:46
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Gott! Med pancetta då för min del. Använder savoykål alldeles för sällan, denna snygga uppenbarelse.

Hoppas helgen blir lite lugnare då, fast det såg ut som att du har en hög på golvet att ta itu med :-)

Kram Lotta

Svar: Haha, högen är numera borta :=) Som tur är! Jag har tyvärr en viss förmåga att samla på mig sådana dära högar...

2012-10-26 @ 12:02:10
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Nina

Å, vad gott det låter! Älskar att kåltiden is coming up! Och hoppas du får lite ledig tid att softa på snart! kram

Svar: Jaa, håller med! ÄLSKA kål! Ja, det lugnar nog ner sig snart (efter jul...) och då ska jag softa nonstop. Gaah.

2012-10-26 @ 12:32:10
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Emmy

Med det här receptet inspirerade Jamie mig också för ett tag sedan. Fast jag bytte ut mozzarellan mot grönmögelost och serverade färsbiffar till fyllda med samma ost. Stekt savoykål är mycket gott!
Trevlig helg vännen! Kram.

Svar: Jaaa, just det! Det receptet har jag bokmärkt :=) Lät galet gott!

2012-10-26 @ 17:02:42
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Kim

Underbara kål. Savoy köper jag inte så ofta, men det får det bli ändring på.
Jamie, han är för fin han.
Hoppas kommande vecka blir lugnare!

Svar: Det hoppas jag med! Att det blir lugnt alltså :=) Tycker att vi borde dra ihop en träff snart!

2012-10-28 @ 11:34:45
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: patrik

Vad gott!!det är så gott med savoykål.www.sportochspelkocken.se

Svar: Visst är det? Tyvärr äter vi det alldeles för sällan hemma hos oss.

2012-10-28 @ 20:17:12
URL: http://www.sportochspelkocken.se
Postat av: Malin´s Diner

Kål är ju så gott, men har inte ätit savoy särskilt ofta. Receptet låter riktigt gott, den där skvätten grädde får man inte glömma bara.

Kram

Svar: Håller med - vi äter inte heller savoykål så ofta - vilket är synd, för det är ju otroligt gott! Hoppas att allt har gått bra med butiken, såg finfina bilder på din blogg! :=)

2012-10-29 @ 22:53:35
URL: http://malinsdiner.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0