Kidneyröran

 
Kommer ni ihåg de där pirogerna jag gjorde för ett tag sedan? De med kidneybönor och koriander? Jag ville bara upplysa er alla om att den där pirogfyllningen passar alldeles utmärkt till tacos. I lördags slog Calle till med ett långkok texas chili och istället för att göra min vanliga no meat lots of beans texas chili till gjorde jag det här. Tio poäng, som Picki brukar säga!
 
Röran med kidneybönor och koriander - igen
räcker lätt till 4 personer
 
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 tsk stark chipotlepasta
1 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 tsk spiskummin
2 burkar kidneybönor
en halv kruka färsk koriander
salt & nymald svartpeppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och chipotlepastan och låt det fräsa i någon minut. Häll i vattnet och tillsätt spiskummin och salt. Låt puttra några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt. Rör ner bönorna i lökröran och låt det hela svalna. Hacka koriandern grovt och blanda slutligen i röran innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Megan

Åh! Hur fick du tag i chipotlepasta? Imorrn är det fredaaaaag! Det borde man få fira med nåt kryddstarkt!

Svar: Santa Maria har en variant, hittade den på Maxi! Jaa, vi firar fredag med att åka till Malmö, hurra! Hoppas du får en superfin helg, kram!

2012-10-18 @ 23:40:06
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: Lotta i Två små kök

Gott! Och nyttigt! Skulle nog peta ner lite ost och gräddfil också i tortillabrödet eller till nachos. Mindre nyttigt då kanske men what the heck!

Trevlig helg!

Kram Lotta

Svar: Ja, ost och gräddfil är det lag på att man har i mina tacos! Och lök, guacamole, majs och sallad :=) KRAM!

2012-10-19 @ 12:30:23
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag är riktigt sugen på att göra någon långkokt chili. Våra vänner tyckte sig ha hittat det ultimata receptet. Fast det här är fixar sig ju aningen snabbare. Jag testade din bönchili med svarta bönor i våras och gillade. Så denna bokmärks. Chipotlepasta är fina grejer. Jag skulle vilja hitta torkad rökt chili.

Svar: Chili är verkligen bra mat, perfekt att förbereda och blir nästan godare dagen efter!

2012-10-19 @ 23:37:00
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Kim

Såklart! Att jag inte tänkt på detta. Du är ett geni!

Svar: Visst är jag?! Haha. Japp, väldigt ödmjukt, jag vet :=)

2012-10-21 @ 11:49:10
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0