Farmor Lisas kåldolmar

blandfärs el smörstekta grönsaker
salt & peppar (och en gnutta socker)
andra kryddor om så önskas
smör
kålspad eller buljong




Även om jag inte gillade kålen men själva köttfärsen, så måste jag ändå erkänna att jag saknar mormor Lisas kåldolmar. Det var något magiskt med hennes mat. Minns fortfarande hennes älskade köttbullar.
Säkert en rätt som många av oss förknippar med en speciell person, nostalgi på hög nivå!
Vi har faktiskt, hör och häpna, aldrig själv gjort kåldolmar och just nu så fattar vi faktiskt inte alls varför... det är ju så gott. Skulle absolut kunna tänka oss att testa din veg.variant också.
Kramarna
Jag SKA göra dolmar någon dag!!!
Ja, kåldolmar är så gott! Jag gör dem alltför sällan!
Åh, det var ju hur länge sedan sist jag år kåldolmar. måste göra snart...
Jag AVSKYDDE kåldolmar när jag växte upp och i vuxen ålder lyckades jag bara smaka när det låg massproducerade på tallriken och det var ingen höjdare. Numera fattar jag grejen, det är ju jättegott! Speciellt när de är väl brynta och äts med potatis och skysås. Hemlagat är nödvändigt tror jag för att göra dem rättvisa men har aldrig gjort själv. Kul att du är med och för traditionen vidare även om fyllningen är vegetarisk.
Trevlig helg och kram!
Det finns för lite tiiiid att laga all god mat jag vill! Jag har MINST 3 långkok som står på vänt och så kommer du och påminner och världens godaste kåldolmar?! Hur hade du tänkt att det skulle gå ihop?! ;P
Men åhhh, jag vill också ha kåldolmar. En vacker, eller eventuellt mulen dag, kommer jag att göra det. Måste ge grymt många vuxenpoäng det.
Ha en skön lördagskväll.
Ps, Visst ska Calle få sig en Barbietårta. ;o)
Kram Malin