Det bästa att komma hem till

 
De två senaste dagarna har jag varit på vårt huvudkontor i Höganäs tillsammans med mina fina kollegor. Vi har pratat ledarskap, ätit god mat och haft det väldigt, väldigt roligt. Så fort jag kom innanför dörren för någon timme sedan slängde jag mig in i köket för att göra potatisbullar av moset som blev över efter måndagens middag. Lycka. Jag vet att jag har sagt det innan men ärligt talat - det finns ingen godare dagen-efter-middag än potatisbullar, lingon och ett glas mjölk. Det är sant.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Helena / Bara en kaka till

Där har jag också varit! Eller nästan i alla fall, hos CC Höganäs som gör kakel. I Höganäs i vilket fall. Fick dock en rejäl åthutning av min skånevän som fick lära mig att det uttalas Höööganäs och inte Höganäääs som jag sa. Det är inte lätt med skånskan för en ölänning. ;-) Kram på er!

Svar: Hahaha, det är många som gör det misstaget! Precis som när folk säger RAMlösa istället för RAMMLÖSA som det heter. I min familj i alla fall :=)

2012-10-17 @ 20:37:03
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Pernilla Chis

Recept på det tack!
Testade att göra själv en gång, men det blev inte bra. Håller annars med om att det är ett smart sätt att använda moset som blivit över på.

Svar: Jag använder helt enkelt överblivet mos - när jag gör moset använder jag grädde, smör, socker, salt och lite vitpeppar. That's it. När jag gör potatisbullarna tar jag helt enkelt det överblivna moset, formar små biffar och doppar i ströbröd. Steker i massor av smör! Kram!

2012-10-17 @ 20:37:07
URL: http://enfrusdagaribrasilien.blogg.se/
Postat av: MÅ Gott

Nja, jag väljer att säga emot dig, men å andra sidan är väl det inget värt då jag inte kommer på något annat. :)

Svar: Hahaha :=) Det ÄR gott. Men, jag känner många som rynkar på näsan när potatisbullar kommer på tal. Har väl fått men från barndomens vidriga potatisbullar som vi hade i skolan. Rrrrys.

2012-10-17 @ 20:51:06
URL: http://matbloggenmagott.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Okej då, säger du det så... fast det beror sig kanske på vilken "dagen-efter" vi pratar om eller?

Svar: Haha, sant. Kom ju på att dagen efter kan ju vara en annan dagen efter också, men i det här fallet är det snarare rester som jag menar! :=)

2012-10-17 @ 21:52:50
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Lotta i Två små kök

Helt sant. Mig behöver du inte övertyga. Potatisbullar är bland det bästa jag vet!

Svar: SAMMA HÄR! Åååh, vad gott det är. Blev akut sugen. Igen.

2012-10-17 @ 23:16:52
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Katarina

Jag tror faktiskt att jag aldrig ätit potatisbullar! Låter intressant!

Svar: Det är så himla gott! Bara att göra små plättar av överblivet potatismos, doppa i ströbröd och steka i mycket smör. Underbart gott!

2012-10-18 @ 03:02:58
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Karin Högberg

åh herregud vad gott, det här snor jag rakt av :)
Du, jag läste att du skulle till Malmö i helgen, har du testat det mysiga fiket te och kaka? :) kram!

Svar: Heey! Nej, har inte varit där, ska def kolla in! Vart ligger det? KRAM!

2012-10-18 @ 11:16:52
URL: http://trattoria.nu/
Postat av: Karin Högberg

Det ligger på stora nygatan 36 kram!

Svar: TACK! KRAM!

2012-10-19 @ 12:14:44
URL: http://trattoria.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0