Det är inte värt det


Köpt själv. Gillat. Skrivit om.

För några dagar sedan fick jag ett mail från ett företag som ville att jag skulle anordna en tävling på min blogg. Vinsten var ett presentkort och motprestationen var en länk till företagets hemsida. Jag tackade nej men undrade samtidigt vad de hade tänkt att jag skulle få för det. Ökat besökarantal var svaret, för -citat- "för en bloggare handlar det mesta och viktigaste om att få upp besöksantalet för att ha möjlighet att sälja annonser på bloggen".

Well, inte för mig.

 

Jag bryr mig inte det minsta om läsarantal, statistik eller om att sälja annonser. Jag driver min blogg för att jag tycker att det är kul. Jag tycker dessutom att det är väldigt viktigt att ni som läser här vet att om jag skriver om något som jag gillar - då gillar jag verkligen det. Jag kommer aldrig att länka till ett företag eller skriva om en produkt för att de vill/kräver det.

 

Ibland framställs erbjudanden som att jag ska vara tacksam för att de hör av sig till just mig - ("du är en av få utvalda som får jobba med det här recepthäftet/produktlanseringen/tävlingen") och jag kan förstå att det låter lockande för vissa men ärligt, är det verkligenni företag/PR-byråer som gör mig en tjänst? Knappast.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vet vilket företag du menar. Också fått det mailet. Nä, tack!

2012-05-29 @ 21:12:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Tess - Istla.se

Bra skrivet kusin!!!

2012-05-29 @ 22:28:13
URL: http://istla.se
Postat av: Åsa

Bra rutet!

2012-05-29 @ 23:11:34
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Katarina

Jag förstår dig så bra och i sista hand är det ju faktiskt du med din blogg som gör dem en stor tjänst om du tar emot erbjudandet.

2012-05-30 @ 03:19:53
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Desiree

Jag håller med dig helt. Jag tror att många företag försöker vinkla det så att det verkar som om de gör dig en tjänst när de i själva verket är du som gör dem en tjänst. Jag bryr mig inte heller om besöksantal utan bloggar också enkom för att jag tycker det är kul. Bloggen är ett fritidsintresse och inget som jag tror jag någonsin kommer att tjäna pengar på. Well done Charlotta. :-)

Kram!

2012-05-30 @ 07:53:54
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Plommonet

All kärlek till dig Charlotta. <3

Postat av: Andreas

Det är helt klart att det inte är företaget som gör dig en tjänst :)

2012-05-30 @ 10:03:09
URL: http://andreasharliga.wordpress.com/
Postat av: Ann-Louise

Instämmer till fullo. Ingen reklam på min blogg heller och det är precis så som jag vill ha det.

2012-05-30 @ 10:05:59
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Rasmus

Så sant. Jag har också fått ett flertal "erbjudanden" om att jag skulle vara en "av få utvalda", sen har jag sett massvis med bloggare som gått på det och skrivit om det...Det var ett inslag om just detta i programmet P3 Browser häromveckan. Där påpekades att många företag tror att de kan få gratisreklam i bloggar mot att låta bloggaren ordna en tävling eller skriva ett sponsrat inlägg (framställt som om det var bloggarens egen åsikt om produkten, alltså dold reklam) och få en produkt som tack. Det jämfördes med vad det kostar att annonsera i tidningar med motsvarande antal läsare, vilket var många tusenlappar.

2012-05-30 @ 12:42:36
URL: http://vegologi.blogspot.com/
Postat av: Mårtenssons kök

Fått samma fråga som du från samma företag som du (tror vi iaf) och svarat detsamma som du. Förstår liksom inte heller riktigt meningen för vår egen del?Fast idag har vi vår första tävling i köket, men det är om något som vi faktiskt själv köpte från början och skrev om för att vi var så nöjda. Därför tackade vi faktiskt ja till att prova lite från dom nu på våren för att se om vi blev nöjda även med de sakerna. Hade vi inte varit nöjda hade vi skrivit det och inte tävlat ut något (som faktiskt var vår egen idé och inte företagets.).Och det där med att skriva ett inlägg och få betalt för det... nej tack för vår del, vårt kök är vårt kök:)

2012-05-30 @ 19:34:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Instämmer till fullo med dig. Mycket bra skrivet!Jag väljer vilka jag vill samarbeta med på min blogg. Vissa kan man ha samarbete med men då är det för att jag tycker om deras produkter etc. Inte för att få upp besöksantalet på min sida.

2012-05-30 @ 20:36:27
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Nej men hu, vilket träigt svar! Låter som att de tror att vi bloggare är robotar som inte ser annat än pengar framför oss när vi skriver! Det har aldrig ens varit ett alternativ för mig; jag vill inte blogga för pengar för då skulle jag tvingas skriva - och det är just tvånget jag vill undvika! Jag skriver ju för att jag älskar det! Inte för besöksantalet (även om det är trevligt det med såklart) och absolut inte för pengar. Bra att du sa nej, och bra att vi delar den åsikten <3

2012-05-30 @ 23:08:12
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Nej men hu, vilket träigt svar! Låter som att de tror att vi bloggare är robotar som inte ser annat än pengar framför oss när vi skriver! Det har aldrig ens varit ett alternativ för mig; jag vill inte blogga för pengar för då skulle jag tvingas skriva - och det är just tvånget jag vill undvika! Jag skriver ju för att jag älskar det! Inte för besöksantalet (även om det är trevligt det med såklart) och absolut inte för pengar. Bra att du sa nej, och bra att vi delar den åsikten <3

2012-05-30 @ 23:08:20
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Viktoria

Å, det är härligt att tacka nej ibland! Jag tackar nästan alltid nej till saker som rör bloggen för där vill jag bestämma själv.

2012-05-31 @ 21:18:31
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Sofie: Håller med, nätack!Tess: Tack!Åsa: Tack!Katarina: Precis så är det.Desiree: Håller med dig!Plommonet: All kärlek till dig med! :=)Ann-Louise: Word! Så sant som det är sagt.Rasmus:Intressant! Ska se om programmet går att hitta på hemsidan. Det där med att de slipper betala pengar för medialt utrymme på bloggen vs annonsplats i tidning är otroligt intressant. Tror att det kräver ett till inlägg!Mårtenssons: Jag tycker det är helt ok att anordna tävlingar om man är klar och tydlig med att det är just en sponsrad tävling! You go! :=)Amy: Men precis!Alexandra: Verkligen!Viktoria: Jag med :=) My blog, my rules.

2012-06-01 @ 09:02:59
Postat av: Megan

Heja heja!

2012-06-02 @ 17:57:38
URL: http://inspirationsskafferiet.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0