Sparrispremiär



Helgen har spenderats på landet hos Calles föräldrar. Vädret har varit fint (men kallt!) och jag har planterat sallad och tagit fram utemöblerna på trädäcket. Sommaren är med andra ord varmt välkommen när det passar. Vi har dessutom provat rödviner till bröllopsbonanzan och än så länge har vi bestämt oss för ett av tre viner. Sitter ni inne med tips på bästa vinet för upp till 100-lappen? Släng iväg en kommentar!



För många har det varit sparrispremiär, och idag var inte vi sämre. Bibbis special fixar man om man blandar vitvin och grädde (ungefär 1 dl av varje) och smular i en grönsaksbuljongtärning (Kung Markattas ekologiska, tveklöst bäst). Häll det på sparrisen på ett fat (bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen!) och hyvla över parmesan eller smula över getost. Garnera med pinjenötter. Gratinera i ugnen 10-12 minuter.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Postadress Torslanda

Det stämmer att det anordnas bröllops på Stora Holms Säteri. Jättefint! Och tok-fullbokat jämt. Enormt populärt. Det blir nog hur bra som helst.

Postat av: Charlotta I Matrepubliken

PA: Vad kul! Ska bli spännande att komma dit i höst :=)

2012-05-07 @ 10:02:02
Postat av: Plommonet

Nu vet jag inte vad för typ av vin ni vill ha, men jag gillar verkligen Gnarly Head, Old Vine Zinfandel (http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=6597).



Jag hade också sparrispremiär igår, men för mig blev den helt enkelt överdroppad med lite olivolja, salt&pepprad och sen utegrillad. Årets F-Ö-R-S-T-A utomhusgrillning! <3

2012-05-07 @ 10:43:47
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Johanna: Tack för tipset! Vi ska ju ha en stor buffé så det är otroligt svårt att välja vin. Vi har bestämt oss för att ha tre olika rödviner så att gästerna kan få välja det man bäst tycker om :=)

2012-05-07 @ 11:15:58
Postat av: Emilia

Sparris är ju bara så gott!

2012-05-07 @ 13:20:46
URL: http://emiliasmatochbak.blogspot.com/
Postat av: Desiree

Sparris är så himla gott. Jag njuter av dessa sparristider just nu till fullo.

2012-05-07 @ 16:24:29
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Tant Gul

Vad ska ni ha för typ av buffé? Jag kan ge flera braiga tips.:-)

2012-05-07 @ 20:51:13
URL: http://tantgulsblogg.se
Postat av: bella

vad roligt, jag hade också tänkt att rekommendera gnarly head, och så såg jag att jag inte var först! Med andra ord, det är verkligen värt att prova om ni inte gjort det!

2012-05-07 @ 21:09:06
Postat av: Marit

Rödvin från Valpolicella är lent som sammet.

2012-05-08 @ 12:43:01
URL: http://maritsblogg.blogg.se/
Postat av: Hanna

Bibbis special ska jag lägga på minnet. Hurra för att sparrissäsongen kickat igång!

2012-05-08 @ 15:34:04
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Nej, det kan verkligen inte vara ett enkelt val att välja ut tre olika som ska passa många i smaken... Kika gärna in i vårt kök, där kan du hitta lite olika sorter som vi provat. Men så där rakt upp och ner så är en favorit "Cappello di Prete" för 79 kronor och en annan är "Cigarra".



Bibbis tips hamnar i vår mapp, tack!



Lycka till med vinvalet,

kram

2012-05-08 @ 17:08:16
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Josefine

McManis tycker jag är gott. Tror det ligger på 109 spänn men det är det värt. Håller också med om Gnarly head som någon tipsade om. Riktigt gott.

2012-05-09 @ 09:11:09
URL: http://djungeltrumman.se/tuffastavalla
Postat av: karin - trattoria

vilket underbart recept! skall genast prova :)

Älskar den här tiden, sparris, rabarber som är sådär härligt spröda och snart är det dags för nypotatis, haha :D

2012-05-10 @ 14:00:37
URL: http://trattoria.nu
Postat av: Emmy

Jag brukar alltid fråga på systembolaget när vi ska ha fester. Jag är en sådan där jobbig (eller rolig) kund som kommer med hela menyn/ingredienslistan nedskriven. För allt hänger ju vilken mat som serveras. Bortsett från det problemet att jag är glad i chilihet mat och gillar kraftiga rödviner, vilket de inte brukar rekommendera.



Första sparrisarna på våren är en liten bit av himlen på en tallrik!

2012-05-10 @ 23:02:54
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: hilli

haha tänkte oxå på gamle gnarly head!andra bra är tapiz,farnese sangiovese,ett helt otippat rumänskt vin vid namn merlot är en ny favvo!

2012-05-11 @ 19:38:20
URL: http://www.barahilliju.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie

Å, det här låter gott! Hur många grader i ugnen?

2012-05-13 @ 20:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0