Quornfilé med rabarber

Quornfilé med rabarber
2 portioner
4 quornfiléer
3 dl rabarber i små bitar
3 dl matlagningsgrädde
0,5-1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad gräslök
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg quornfiléerna i en ugnsfast form. Strö över salt & nymald svartpeppar. Lägg rabarbern i formen, blanda resten av ingredienserna förutom gräslöken och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Strö över gräslöken precis innan servering. Servera med ris, sallad och en god vinaigrette.
sv: vad roligt! vi kommer vara där både lördag och söndag så kom förbi och säg hej om ni går på mässan :D
Vilka underbara rabarberrecept vi får ta del av både här och där idag, underbart! Tänk att man kan göra så mycket mer med godsakerna än bara paj och kaka.
Karin: Kul, will do!
Mårtenssons: Men visst är det? Tänkte precis samma tanke när jag lagade till rätten!
Vad spännande! Jag satt just idag och bläddrade i någon tidning där det fanns en massa mat-rabarber-recept och blev alldeles inspirerad. Tänkte att det där måste ju vara bra. Och så nu detta. Ett tecken helt klart.
Roligt med maträtter som innehåller rabarber! Spännande!
Spännande!! Måste jag verkligen testa. Antar att det kan funka med kyckling också?!
Sofie: Det är kyckling i originalreceptet! Kolla in hos Peepee, hon har receptet!
Jag brukar laga denna rätt med kyckling och den är fantastiskt god!
Hihi, lite överraskande kanske. Men låter gott!
Hela bloggosfären har fått rabarber-knäppen! Härligt tycker jag. Har sett receptet både hos P och Emmy och nu hos dig... dags även för mig? Även om jag tycker det låter rätt knäppt, men också gott.
Detta recept bokmärker jag omedelbart bums! Låter så gott så det ska jag testa, med quornfiléer naturligtvis, tack!
Sett liknande recept på flera ställen, det är nog bannemig dags att testa snart! Man vill ju inte vara sist ute liksom ;)
hade inte jag läst om det hos emmy en gång innan så hade jag aldrig heller vågat testa det, det lät ju helknäppt. mina hyresvärdar tittade väldigt konstigt på mig när jag berättade vad jag skulle ha rabarbern till. men gott var det ju, så det är ju fint att man vågar kliva utanför komfortzonen emellanåt!
Det här lagade vi till middag ikväll. Blev ju toppengott, tyckte till och med mannen som inte är någon big fan av frukt i mat. Tyvärr!!
Åt en liknade rätt med kyckling för något år sedan det var en riktig höjdare.
WOW! Den här ska jag testa, fast med kyckling får det nog bli! :)
Provade detta för någon dag sen, överraskande gott! Även P gav det godkänt - kors i taket!