Det är inte värt det
Köpt själv. Gillat. Skrivit om.
För några dagar sedan fick jag ett mail från ett företag som ville att jag skulle anordna en tävling på min blogg. Vinsten var ett presentkort och motprestationen var en länk till företagets hemsida. Jag tackade nej men undrade samtidigt vad de hade tänkt att jag skulle få för det. Ökat besökarantal var svaret, för -citat- "för en bloggare handlar det mesta och viktigaste om att få upp besöksantalet för att ha möjlighet att sälja annonser på bloggen".
Well, inte för mig.
Jag bryr mig inte det minsta om läsarantal, statistik eller om att sälja annonser. Jag driver min blogg för att jag tycker att det är kul. Jag tycker dessutom att det är väldigt viktigt att ni som läser här vet att om jag skriver om något som jag gillar - då gillar jag verkligen det. Jag kommer aldrig att länka till ett företag eller skriva om en produkt för att de vill/kräver det.
Ibland framställs erbjudanden som att jag ska vara tacksam för att de hör av sig till just mig - ("du är en av få utvalda som får jobba med det här recepthäftet/produktlanseringen/tävlingen") och jag kan förstå att det låter lockande för vissa men ärligt, är det verkligenni företag/PR-byråer som gör mig en tjänst? Knappast.
Malmöhelg



Quornfilé med rabarber

Quornfilé med rabarber
2 portioner
4 quornfiléer
3 dl rabarber i små bitar
3 dl matlagningsgrädde
0,5-1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
0,5-1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad gräslök
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg quornfiléerna i en ugnsfast form. Strö över salt & nymald svartpeppar. Lägg rabarbern i formen, blanda resten av ingredienserna förutom gräslöken och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Strö över gräslöken precis innan servering. Servera med ris, sallad och en god vinaigrette.
Biffar med lite av allt

Skåne i mitt hjärta





Sweet like chocolate

Grön passion

Lördag

Tacos with a twist
Jag har haft dille på hommous i flera år nu och ännu har jag inte tröttnat på denna fantastiska lilla röra. Jag har hommous till a-l-l-t. Soppa, pasta och nu sist - till tacos. Prova! Recept på hommous hittas här och här. Har ni förresten några andra konstiga saker i era tacos? Banan (jag röstar för!) kanske? Inlagd gurka? Rucolasallad? Berätta!
Sparrispremiär
Helgen har spenderats på landet hos Calles föräldrar. Vädret har varit fint (men kallt!) och jag har planterat sallad och tagit fram utemöblerna på trädäcket. Sommaren är med andra ord varmt välkommen när det passar. Vi har dessutom provat rödviner till bröllopsbonanzan och än så länge har vi bestämt oss för ett av tre viner. Sitter ni inne med tips på bästa vinet för upp till 100-lappen? Släng iväg en kommentar!
För många har det varit sparrispremiär, och idag var inte vi sämre. Bibbis special fixar man om man blandar vitvin och grädde (ungefär 1 dl av varje) och smular i en grönsaksbuljongtärning (Kung Markattas ekologiska, tveklöst bäst). Häll det på sparrisen på ett fat (bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen!) och hyvla över parmesan eller smula över getost. Garnera med pinjenötter. Gratinera i ugnen 10-12 minuter.
Kokosbollar
Ännu ett recept under kategorin beroendeframkallande. De här små bollarna har jag missbrukat allt sedan Johanna bjöd mig på ett gäng under en av våra träffar, och kokosfett som innan var en nyhet för mig har numera en ständig plats i skafferiet.
Johannas kokosbollar
många...
3 msk kokosolja (i någorlunda fast form)
7 msk mandelmjöl
4 msk riven kokos
1 dutt riven ingefära
1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft
0,5 msk honung
1 nypa salt
Rör ihop alla ingredienser och forma till små bollar. Lägg i små knäckformar om så önskas. Förvara kallt.