Kryddsmöret



De flesta gillar sina majskolvar med salt och helt vanligt smör. Inget fel i det, men att äta en grillad majskolv med kryddsmör (tänk chili, citronzest och kärlek) är ungefär etthundra gånger bättre. Det existerar inga mått på det här smöret utan det är improvisation som gäller. Ett tips är dock att följa det gamla ordspråket ju mer chili desto bättre.

Kryddsmör deluxe
en ganska stor klutt

1 stor klick ekologiskt smör (typ 100 g)
1 liten vitlöksklyfta
chilipulver
1 liten citron (skalet)
svartpeppar
havssalt

Låt smöret stå framme ett tag så att det blir mjukt och lätt att vispa. Riv vitlöken fint (jag använder vårt microplane, oslagbart) och blanda i kryddorna och det finrivna citronskalet. Jag föredrar att använda helt vanligt chilipulver men om du är lite wild n crazy kan jag tänka mig att alla chilisorter du kan få tag på kan vara gott i.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Men shit vad märkligt. Just idag blev jag sugen på majskolv och tänkte att i sommar ska jag grilla en hel massa kolvar och testa kryddsmör till. För det borde ju vara gott. ja, och här fick jag ju det bekräftat... Great minds...

2012-03-05 @ 23:21:47
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Ann-Louise

Åååå majskolvar! Sommar! Het mat! Du lyckades pricka in allt som jag suktar efter just nu. På Cafe Havana på Lower East Side kan man äta VÄRLDENS godaste grillade majskolvar med ost, smör och starka kryddor. Ett hett tips där även Maggie Gyllenhaal brukar hänga. :)



http://matderiven.blogspot.com/2008/02/majskolvar-med-kubansk-hetta.html

2012-03-06 @ 09:36:48
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Claran

Är det en kastehelmi ljuslykta??? SÅ FIN! En så vill jag ha :)

2012-03-06 @ 13:26:42
Postat av: Hanna

Mums! Jag testade majskolvar med rökt salt igår också riktigt gott!

2012-03-06 @ 14:34:20
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Megan

Microplane! Ångrar nästan varje dag att jag inte köpt ännu men jag får ju beslutsångest när det finns så många olika varianter/storlekar på rivbladen. Vilka problem man har.

2012-03-06 @ 21:16:12
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: Sophie / Blogg.se

Hej, skickade en förfrågan till er via mail för ett par dagar sen. Vet inte om ni fått det? Kontakta mig gärna.



Tack, Sophie

2012-03-07 @ 07:20:29
URL: http://karriaristan.se
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Nina: I tell you, great minds think alike! :=)



Ann-Louise: Ohlalaa, tack för tipset!



Claran: JA! Den är galet fin!



Hanna: Rökt salt?! Låter coolt!



Megan: Köp ett! Helt klart det mest använda köksredskapet jag har.



Sophie! Har svarat på ditt mail!

2012-03-07 @ 15:44:34
Postat av: Ewa Beit

Hej :-)

Är det möjligtvis så att du bor i eller i närheten av Stockholm och bara väntar på en inbjudan till ett dryckes/matevent i just stockholm nästa onsdag, 14 mar (ca 18-21).

kontakta mig isf. mejla till ewa@52enterprise.com eller sms:a till 070-386 7100 så kommer en inbjudan i retur.

häls ewa

2012-03-07 @ 17:46:39
Postat av: Moma

Jag slår vad om att det smakar ypperligt deluxigt med gul habanero i, tjoflöjt!

2012-03-07 @ 21:08:09
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Helena Ljunggren

Hjälp! Ett kryddsmör att lägga på bästa platsen uppe i knoppen! Detta måste jag absolut komma ihåg när vi kickar igång grillen!



2012-03-11 @ 12:20:46
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Moma: Det kan du tro, minsann!



Helena: Gör det! Skriv ner omedelbart :=)

2012-03-13 @ 10:44:00
Postat av: Therese

Och där vet jag vad vi ska äta imorgon, majskolvar med kryddsmör såklart!

2012-03-20 @ 20:37:45
URL: http://www.haarickavaarts.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0