Majsbröd
Om man händelsevis ska äta en sånhär eller en sånhär kan jag varmt rekommendera att göra egna bröd till. Det är lätt, något kladdigt och faktiskt ganska kul att steka bröd, vilket inte är något jag gör sådär varje dag. Receptet kommer från Emma (som jag hoppas kommer tillbaka till bloggosfären snart!) såklart.
Majsbröd
lagom till två hungriga
2 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
3 dl kokande vatten
1 ägg
1 tsk salt
Koka upp vatten. Blanda salt och mjöl i en bunke och slå på det kokande vattnet. Rör runt ordentligt. Blanda i ägget. Hetta upp en stekpanna med olja på spisen och ta upp en bit av majsdegen. Lägg den på ett mjölat underlag, sikta över lite majsmjöl och tryck ut den till en rund kaka. Flytta över kakan till stekpannan och stek 2-3 minuter på var sida. Pensla med matolja efter första vändningen och sedan en gång till på andra sidan. När de börjar resa sig är de klara.
Stekt majsbröd har jag inte testat, men det vill jag verkligen! Ser gott ut!
Nej men vad spännande! Kul med nåt nytt, har aldrig provat:-)
Åh att göra egna hemmagjorda majstortillas har jag faktiskt inte tänkt på att man kan fixa så här enkelt. Tack för tipset och receptet. Det blir ju kanongott. Vi har ofta saknat just majstortillas som man lätt kunde köpa i USA men som inte finns här.
Perfekt fredagsmat.
Kram!
Va gullig du är! Funderade faktiskt på det senast förra veckan då jag gjorde en jättegod sallad som alla borde laga..så vem vet, plötsligt händer det..
Jag gillar saker man kan steka i panna. Helst när det inte är sådant man brukar steka. Som bröd. Mitt favoritbröd är tunnbröd som man steker. Det här låter också spännande...
Stekt bröd är ju fasansfullt gott! Det verkar gå galant med ditt löfte om att aldrig mer köpa bröd. ;)
Hanna: Det är väldigt gott! Och spännande att göra:=)
Mrs Sunshine: Det är verkligen kul att göra egna majsbröd, väldigt gott dessutom. De skiljer sig helt klart från de vanliga tacobröden man brukar köpa - som tur är...
Desiree: Du får prova!
Emma: Jag väntar på en uppdatering! :=)
Nina: Jag har aldrig provat att steka tunnbröd. Varför har jag inte gjort det?! Har du recept?
Ann-Louise: Det går väldigt bra, faktiskt! Hurra!