Vilka viner blir det?

 
Att bestämma vilket vin som ska serveras på bröllopsbonanzan har helt klart varit en utmaning. Vi har tyckt att det är svårt att välja endast ett vin som ska passa till den stora sommarbuffén och just därför har vi bestämt oss för att istället bjuda på tre olika viner som våra gäster får välja mellan. Ett av våra favoritviner, Campolieti Ripasso, har varit självskrivet från början. Det har blivit lite av vårt vin (ostigt, jag vet!) som har hängt med vid högtidligheter som lägenhetsköp och födelsedagskalas. Det andra vinet hittade Calles föräldrar - Mas de Langlade, Côtes du Rhône och det tredje hittade Calle - Wolfblass Eaglehawk, en cab från Australien.
 
Alkoholfritt då? Jag tog såklart hjälp av Sofie, som har skrivit en del om de alkoholfria alternativ hon provade när hon var gravid. Hon rekommenderade Arc-en-Ciel, ett alkoholfritt rosévin från Frankrike. Done deal, säger vi eftersom våra kunskaper om alkoholfritt vin är i det närmsta obefintliga.
 
Nähä, nu ska jag väcka Calle, vi ska åka till Hagabadet och bada, slappa och läsa Batmanserier. Hoppas ni får en fin lördag!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: karin - trattoria

vilken härlig tid ni har framför er! Önskar er verkligen allt gott och att det går finfint både i USA och på Orust :) Kram!

Svar: Tack snälla Karin! Och GRATTIS på födelsedagen till dig idag!

2012-06-30 @ 14:22:40
URL: http://trattoria.nu
Postat av: Pernilla

men att ha olika viner till en buffé är väl en ypperlig idé, tror det blir kanonbra :)

nu börjar det verkligen dra ihop sig, så en liten dag på hagabadet tror jag verkligen att ni kan behöva för att ladda upp er lite!

och du, angående midsommar i dalarna, när bebis har kommit så blir det aldrig en midsommar utanför dalarnas gränser igen, det har jag lovat mig själv!

Svar: Haha, jag menar väl det! Dalarna är ju liksom the mother of all midsommaraftnar, väl?!

2012-06-30 @ 17:05:22
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

En pusselbit i taget. Bröllopsbadet?;) Hoppas ni haft en härlig dag!

Svar: Det bidde inget Hagabad igår pga diverse anledningar, men idag bär det av minsann!

2012-06-30 @ 21:55:59
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Desiree

Riktigt smart med tre olika viner på buffébordet. Då hittar alla något de tycker passar. Supersmart idé. Verkar hett på östkusten nu i Amerikat så ni lär få ladda för riktig hetta och packa svala kläder.
Kram!

Svar: Gah, jag pratade med Alex och hon sa att de har runt 30 grader. Hurra!! Kommer dock antagligen att svettas bort i min brudklänning. Kram!

2012-07-01 @ 12:42:14
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Se där ja, då blev det en liten vinbuffé också, så bra! Tipsen på vinerna tar vi gärna emot, tokiga i att testa nya sorter som vi är - i princip livsfarligt för plånboken att gå in på Systembolaget för vår del...
Campolieti har vi druckit några gånger och det är riktigt gott, så det bådar ju gott för de andra två också!

Ha en bra vecka, nedräkning och så:)

Svar: Campolieti är verkligen ett grymt vin, helt klart bland mina topp-3-viner! Hoppas att även ni får en fin vecka! Kramar!

2012-07-01 @ 20:24:29
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Hanna

Förstår att det kan vara svårt att bestämma, men det är ju finfina val!

Svar: Ja, vi får hoppas på det!

2012-07-02 @ 14:58:14
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0