Quornbullar med jordnötssås

Quornbiffar med jordnötssås
2 portioner + 2 matlådor
600 g quorn
1 dl vatten
1 dl fiberhavregryn
4 ägg
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk ingefära, finhackad
1,5 tsk salt
(ev potatismjöl, ströbröd eller båda)
1 röd paprika, fint tärnad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk paprikapulver
1 tsk röd currypasta
250 ml krämig kokosmjölk
2 dl jordnötter, grovhackade
0,5 tsk färsk kummin
Ha ha... Ja, det kan vara trixigt att få dem att hålla ihop. Men det har jag haft med alla vegetariska biffar jag har gjort. Kul att ni gillade det!
Emmy: De är verkligen GRYMT goda. Åt resterna idag och de var precis lika goda då.
HAHAHA! Ja, jag kan intyga att vegetariska biffar/bollar kräver mer ströbröd/mjöl eller liknande än man faktiskt tror. Men har man i rätt mängd är det ofta väldigt gott - det här låter fantastiskt! Vad härligt med en jordnötssås till, ska absolut provas :)
Låter hur gott som helst, hur har jag kunnat missa detta receptet inne hos Remsan. Mentalt sammanbrott nej tack, jag avstår!
Ja, quorn är verkligen gott! MEN också väldigt svårt att få att hålla ihop. Gud vet hur många försök vi gjort innan vi blev nöjda med quornbullarna till julbordet...