Majsmuffins

Lilla Matdérivens majsmuffins
12 st
2,5 dl polenta, den kornigare varianten
1 dl majsmjöl, finmalet
2,5 dl färdigkokt svart quinoa
1 msk bakpulver
1 tsk flingsalt
2,5 dl mjölk
2 ägg
1 dl olivolja
1 msk honung
1,5 dl hackad färsk koriander
0,5 finhackad chili
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt den kokta quinoan. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner försiktigt i skålen med det torra. Blanda ner koriandern och chilin. Häll upp smeten i 12 muffinsformar (ställ i en muffinsplåt så blir de höga och fina!) och grädda tills kanterna är gyllenbruna, ungefär 25 minuter. Låt svalna innan du hugger in.

Vår chili äter vi såklart med en stor klick gräddfil och lagrad cheddarost. Godast av allt är dessutom att smula över en majsmuffin!
Finaste kakdekorationen på plats, härligt! Finns nog ingen bättre plats att stickas ner i:)
Mårtenssons: Haha! Precis. Är det någonstans man ska stickas ner så är det där :=)
Nej nej NEJ nu får jag nöd på majsbröd (eller muffins) och chili! Och kanske lite på Han Solo också.
Låter jättegott. Ska ta och skriva ut ditt recept och prova dessa. Det för mina tankar tillbaka till Södern där man ofta serverade Corn Bread. Jag brukade också smaksätta just med olika kryddor och med chili. Lite hela majskorn kan också vara gott att ha i ibland.
Perfekt att servera till en god Chili.
Kram och trevlig helg.
hej fina du! haha, en vintageträff i göteborg hade varit finfint, måste bara komma på ett bra ställa att ha alla kläderna...men det hade varit kul! :D
Majsmuffins har jag aldrig smakat eller bakat... låter spännande tycker jag. Smakar de mycket majs?
Megan: MASSOR på Han Solo! Min favvo, all time.
Desiree: Ska prova hela majskorn nästa gång, måste vara jättegott!
Karin: Fixa, fixa, fixa!!!!
Amy; Nja, inte jättemycket men lite, sådär. Det är väldigt gott, en ganska lugn smak som kryddas upp med chili.