Johannas sås


Cashewsås, från boken Food for thought
lagom till 4 personer (eller två Charlottor)
1,5 dl naturella cashewnötter
2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk vit balsamvinäger
0,5 dl rapsolja
2 tsk flytande honung/agavesirap
2 tsk sambal oelek
1 msk soja (Kikkoman!)
3-5 msk vatten
Mixa allt i en mixer tills du har en ganska grynig sås, ät till det mesta. Vi åt den till pasta, dagen efter åt jag och Tina den till en stor sallad. Förvara i burk i kylskåp om det (mot förmodan) blir något över.
Det där låter sjukt gott. Måste testa snarast.
Det där glaset vin på första bilden, där fastnade jag. Tur att det är helg snart(?). Fick slita mig för att fortsätta läsa. Men tur var väl det, för såsen testar jag gärna någon gång. Jag brukar annars bara mixa turkyoghurt med kryddor/örter/vitlök men det kan man ju tröttna på.
Haha, vad förvånad jag blev när jag såg mitt eget namn här inne. :)
Den här såsen är verkligen helt sjukt god, alla som provar den vill åt receptet. (Dock kan jag inte ta åt mig äran för den, ursprungsreceptet är från Blueberrys bok Food for thought...). Kram Johanna
Karolina: Do it!
Kim: Hear you sister, har i ten deperation öppnat en pytteflaska med bubbel här hemma...
Johanna: Åh, såsen var helt galet god! Vi ses väl på midsommar va? Kram!
Vilken härlig sås, sparar receptet direkt
Vad är det för himla vacker pasta jag skådar? Recept? Man bara ser ju att den var dögod?