I heart Oregon

 
Igår när vi körde omkring bland vingårdarna i Willamette Valley konstaterade jag att ok, det här är verkligen as good as it gets. Slingriga små vägar, vacker natur, otroligt vänliga människor, vingårdar i var och varannan hörna, närproducerad mat och en kärlek till öl som får Calles bryggeri-intresse att framstå som blygsamt.
 
Men, alltså. Vinprovningarna. Napa och Sonoma var himla trevligt, men det här - det är något helt annat. En blygsam herre frågades oss med genuin förvåning hur i herrans namn vi hittade dit? Till McMinville? Han bodde där, menade han, men vi? Vi är ju ända från Sverige. Well, vi har ju lyckats lägga vantarna på en riktigt bra karta som visar precis alla vingårdar som vi kan tänkas vara intresserade av. Och det är en del, kan jag lova. Favoriten hittils är helt klart Sokol Blosser, deras dessert-riesling var så god att jag (nästan) var redo att betala $350 för att frakta hem en låda. Calles favorit har varit White Rose Vineyards som har lite kraftigare Pinots än de vi provade hos Sokol Blosser.
 
Idag blir det några vinprovningar till, och en liten tur till kusten för att spana in Stilla Havet på lite närmre håll än från bilen. Hej sålänge!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Det är så kul att få följa med på er resa! Nu måste jag spara ihop till en egen åt oss.

2012-07-24 @ 22:25:17
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Emmy

Det är så kul att få följa med på er resa! Nu måste jag spara ihop till en egen åt oss.

Svar: Do it! Jag ser fram emot att följa med er via bloggen, vart ni än ska! :=)

2012-07-24 @ 22:25:21
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Desiree

Låter helt underbart med vingårdarna och de provningar ni varit på i Oregon. Blir väldigt väldigt sugen på att åka dit. Det är så himla kul att få tips på smultronställen som dessa av bloggvänner som dig på resande fot.Er bröllopsresa är helt fantastisk.
Kram!

Svar: Vi har fått så otroligt många bra tips från the locals här, det är verkligen guld värt att få tips som man kan dela med sig av!

2012-07-25 @ 09:27:25
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0