Zuppa di cozze



Jag kan helt ärligt säga att musslor är något av det läskigaste jag vet. Små, sliskiga ögonliknande djur, och vad är egentligen grejen med den där lilla pinnen som sitter fast i skalet? Nä, jag säger då det. Men, kära vänner, den här soppan är alldeles sjukt god utan musslor, och om du nu sysslar med sådant som skaldjur är den säkert bra då med.

Zuppa di cozze
4 portioner

4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 ask romanticatomater, tärnade
1 burk körsbärstomater
2 dl vitvin, ungefär
2 dl vatten
bladpersilja
salt & nymald svartpeppar
(2 nät musslor)

Skala schalottenlöken och vitlöken. Hacka fint och fräs i olja. Tillsätt tomaterna, vinet och vattnet. Låt koka in tills tomaterna har satt sig lite. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Knacka på alla öppna musslor, då ska de stänga sig. Om de INTE stänger sig - släng dem. Tvätta musslorna så att de är rena. Lägg ner alla stänga musslor i grytan, låt koka med i ungefär 10 minuter (de måste bli 95 grader). Ät musslorna som har öppnat sig. Servera med aioli och en bit bröd.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Martina

Musslor som är såååå gott!

2012-01-16 @ 17:34:28
URL: http://www.matochodla.blogspot.com
Postat av: Emmy

Åh... Jag älskar musslor som du kanske minns. Just därför bjuder jag också på musselsoppa idag :-) Däremot råa ostron är inte min grej...

2012-01-16 @ 18:27:01
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Postadress Torslanda

Låter ljuvligt gott. Hälsar en skaldjursätare.

Postat av: Mårtenssons kök

Tänk, två fina matbloggare som tipsar om musslor idag, kan det vara någon form av tecken???



Vet inte om vi vågar oss på att köpa musslor fler gånger, de har varit så tråkiga de senaste näten vi köpt. Slabbiga och lösa i konsistensen, inte så fasta som vi vill ha dom..

2012-01-16 @ 21:09:00
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hihi, håller inte alls med dig, ÄLSKAR musslor, men inte att dra av skägget på dem. :)

2012-01-17 @ 10:52:35
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Pernilla

nej, musslorna överlåter jag också gärna åt någon annan!



och du, vad tror du om knäckebröds-möte, fika och hämtning av kakform någon gång inom den närmsta tiden?

2012-01-17 @ 20:35:43
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Moma

Hahaha, jag håller med vad gäller musslor, det är något skrämmande över dem... och då hör jag ändå till kategorin människor som gillar ödla :-)

2012-01-18 @ 10:22:35
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Fröken Dill

Utan musslor? Musslor som är så gott!!!



Men jag kanske ska tacka min mamma för att jag fick äta musslor redan från späd ålder. På den tiden fick syrran och jag tidig middag direkt efter dagis och mamma och pappa åt när vi gått och lagt oss. Har starka minnen av hur det doftade vitlök och persilja i hela huset och jag tassade upp för att få mig några smakbitar på ett tefat...

2012-01-19 @ 13:06:23
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Martina: Mm. Och läskiga!



Emmy: Nä, råa ostron är rrrrrys.



Postadress Torslanda: Prova!



Mårtenssons: It's a sign! :=) Ät mer musslor, kanske?



Hanna: :=)



Pernilla: Det låter bra för min del! När kan du?



Moma: Hahahaha!



Fröken Dill: Hade jag haft så fina minnen hade jag nog också gillat dom små rackarna!

2012-01-20 @ 09:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0