Jordärtskockschips



Hejdå, crostini och tapenade - hej, jordärtskockschips. Vår hittills ohotade tilltuggskombi har fått konkurrens i form av små ljuvliga jordärtskockschips som vi bjöd på till champagnen igår. Smakar ljuvligt, skapar lite spänning i vardagen (det är faktiskt ganska kul, spännande o dyl att fritera hemma) och bäst av allt - slår alla köpta chips i världen.

Jordärtskockschips
tilltugg, 4 personer

1-2 jordärtskockor med skal
olja att fritera i
hushållstermometer

Skrubba jordärtskockorna och skiva tunt, tunt. Värm upp olja i en kastrull till ungefär 140 grader - ha koll på temperaturen! Fritera chipsen tills de fått en gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper tills de svalnat.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise

Great minds think (almost) alike! Jag tänkte göra palsternacka- & rödbetschips i helgen men fick aldrig tummen ur. Lovar att återkomma med resultat. Jag kan tänka mig att dina tjusiga gourmetchips slank ner fort.

2012-02-06 @ 07:18:19
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Ann-louise: Haha, sant! Great minds really DO think alike :=)

2012-02-06 @ 09:14:19
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Elin

Jag vet att det är jättefånigt, speciellt när man till och med matbloggar. Men jag har aldrig vågat fritera. Vad jag nu oroar mig för?! Maken friterar gladeligen, och just rotfrukter ju bland de godaste att göra i tunna skivor :)

2012-02-06 @ 09:35:23
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: karin - trattoria

åh ska testas!

2012-02-06 @ 09:55:07
URL: http://trattoria.nu
Postat av: Charlotta I Matrepubliken

Elin: Äsch, det är helt ok att vara lite nervös när man friterar! För det ÄR ju lite läskigt, men det är det som gör det så kul. Hos oss är det ofta Calle som står för friterande, jag står bredvid och stirrar fascinerat :=)



Karin: Do it!

2012-02-06 @ 10:54:35
Postat av: Hanna

Åh, måste testa! Tur att jag skockor hemma i kylen, för detta vill jag testa med det bums!

2012-02-06 @ 12:18:10
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Charlotta

Hanna: Gör det! De är verkligen goda! Sådär söta och mjälla, mmmm.

2012-02-06 @ 12:34:03
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Kim

Men JA tack!

Nu måtte det vara dags att börja fritera i casa del russin.

2012-02-06 @ 17:09:51
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Alltså! Rotfruktschips slår allt. Låter ju spännande med jordärtskockor. Kul med lite annat tilltugg!

2012-02-06 @ 17:27:29
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Nina

Låter som en toppenidé. Vi brukar fritera hej vilt här hemma så den delen kan vi. Dock har det aldrig blivit någon form av chips...ännu! Jordärtskockor är ju himla gott på det hela taget!

2012-02-06 @ 18:59:34
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Josefine

Jordärtskockschips!? Varför har denna briljanta tanke aldrig slagit mig? Det är ju kanske världens godaste lilla rot.

2012-02-06 @ 22:13:17
URL: http://djungeltrumman.se/tuffastavalla
Postat av: Lena

Kan man göra sådana? Låter - nyttigt! Och skitgott!

2012-02-07 @ 03:43:35
URL: http://almamater.bloggplatsen.se/
Postat av: Fröken Dill

Hemfriterade rotsakschips har jag testat - de blev urgoda. Men jag tror inte det var jordärtskockor med bland mina och med tanke på hur god jordärtskockan är och hur underbar den blir råstekt kan jag bara hålla med om att det ÄR en genialisk idé!

2012-02-07 @ 17:25:12
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Viktoria

Vad fina dina chips ser ut! Mina jordärtskockschips blev också supergoda. Jag är inte så van vid att fritera och stekte tunna skivor jordärtskocka i mycket olja i stället. Det blev mycket bra (men man kan nog inte göra så många i taget).

2012-02-08 @ 09:24:36
URL: http://www.kardemums.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0