Lingongrova



Jag har fått dille på två saker i brödväg. Plommonets rosa knäcke, och mitt eget man-tager-vad-man-haver-bröd. Det går alltså ganska bra med mitt löfte om att aldrig mer köpa bröd. Klapp på axeln till mig.

Lingongrova/Man-tager-vad-man-haver-brödet
1 limpa

2 dl fiberhavregryn
4 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk (hjordnära, såklart)
0,5 dl flytande honung
2 dl frysta ekologiska lingon
0,5 dl ekologisk lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna först och rör runt lite. Blanda i filmjölk, lingon, honung och lingonsylt. Häll smeten i en smord, avlång bakform och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme. Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.


Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Megan

Men åh så gott! Och har helt missat Hjordnära, måste gå på jakt! Trevlig söndag på dig!

2012-02-19 @ 12:14:45
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vill inte heller köpa bröd. Äts en hel del i denna familj och mer lär det bli. Gillar de där bikarbonatbröden. Lika goda som en kaka och snabba att slänga ihop.

2012-02-19 @ 12:22:55
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Plommonet

YES, där kom det! :) Bikarbonatbröd har fått stå tillbaka för allt det nattjästa som jag hållt på med ett tag, men nu blir det renässans på det i köket! Fast jag måste köpa mjöl först. Jag skojar inte om jag säger att jag bakade typ hela dagen (haha, jag skrev "hela degen först" ^^) igår. Prövade att baka lingonknäcke - det blev SKITBRA! =D

2012-02-19 @ 12:27:52
URL: http://mormorsplommonmamelad.blogspot.com
Postat av: Spanienfrugan

Ser gott och saftigt ut!

2012-02-19 @ 13:08:20
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Äntligen receptet på ditt goda lingonbröd! Precis som Plommonet har jag börjat satsa på nattjäst bröd, då jag annars brukar få väldigt kompakta bröd. Igår satte jag min deg, formade bullar i morse och lät dem jäsa i ytterligare 2 h medan jag stack iväg och tränade. Till lunch blev det riktigt gott nygräddat bröd. :)

2012-02-19 @ 13:08:48
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Ickejäsbröd, helt vår stil när det ska bakas bröd! Och med lingon i, det måste vi ju testa, bör ju bli saftigt som bara den.

2012-02-19 @ 18:55:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Duktiga du! Brödet ser jättegott ut och härligt att slippa köpa.

2012-02-20 @ 14:44:39
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Där kom det! Hurra!

Med ett sånt fint bröd behöver man ju inget pålägg, smör är bästa kompisen.

2012-02-20 @ 18:30:09
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Tess

Bästa brödet som sköter sig själv. Har bakat en del surdeg det senaste men v i l k e n tiiiid det tar!!!

Hoppas allt är bra! Kram

2012-02-20 @ 22:20:23
URL: http://www.delikatesses.se
Postat av: Rebecka

Jag gjorde ett lingonbröd imorse, från ett recept i en gammal Allers. Himla bra bröd dom där bikarbonatbröden :) Och lingon är så himla gott i bröd också!

2012-03-01 @ 16:13:29
URL: http://halv8hosmig.blogspot.com
Postat av: jessica

kan man baka detta i bakmaskin?? låter kanon gott..

:-)

2012-04-12 @ 19:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0