Kardemummaskorpor

2 ägg
1 dl socker
1,5 msk kardemumma, helst nystött i mortel
1 tsk salt
4-5 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Blanda sedan i resten av mjölet, lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma! Dela degen i två bitar och formar till avlånga, rektangulära längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite. Grädda i 20 minuter, skär sedan längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Sänk temperaturen till 100 grader, torka skorporna i 40 minuter - 20 på varje sida. Stäng av ugnen, låt skorporna ligga kvar över natten så blir de perfekt torkade och krispiga.
Låter som ni haft en mysig första advent!
Något modifierad - påstår du att du ändrar i andras recept?! ;P
Sen mamma upptäckte saffransskorpor för ett par år sen är de ett måste för mig i december - men eftersom jag alltid är sugen på att prova nya saker så ska jag försöka klämma in en omgång av andra skorpor också... typ ett gäng såna här kanske? :)
tack Gud för denna bloggen! både jag och min man jobbar på att gå upp i vikt så vi har hittat RÄTT!
Hemmabakade skorpor is the shit, för att vara helt ärlig, det är så gott!
Adventsmys låter som en mycket trevlig tradition, hoppas glöggen blev lika god som alltid. Vår står fortfarande och gonar sej, vi försöker hålla ut så länge som möjligt.
Kramar
Gaaah va gott! Kanske hinner baka på semestern...
Älskar biscottis! Perfekt gåbort-present i en fin burk eller lite cellofan!
Trevlig tradition! Kul när man skapar sina egna och inte bara glider med i familjens/släktens.. (inget fel på deras heller iofs).
Kardemumma är ju så förbannat gott. Jag kan tycka biscottis är lite luriga, att hitta balansen mellan smulighet/hårdhet. Får testa ditt/Annes recept!
Mysigt när vännerna kommer över på adventsfika. Med smak av saffran har jag gjort men inte kardemumma, låter mycket angenämt!
Mysigt när vännerna kommer över på adventsfika. Med smak av saffran har jag gjort men inte kardemumma, låter mycket angenämt!
åh gott! Kardemumma är det bästa :)