Kardemummaskorpor

 
Första advent är över och vi har kickstartat julstämningen här hemma. Tjugo-något av våra vänner var igår hemma hos oss för att premiärsmaka på glöggen och det var precis lika roligt som alltid. Av alla traditioner vi har är nog första advent min absoluta favorit. Tack alla ni som kom! Till glöggen bjöd vi på en uppsjö av julgodis, kakor och bullar, bland annat de här - kardemummabiscotti. Receptet hittade jag hos Anne (och den här varianten är något modifierad, såklart...)
 
Annes kardemummabiscotti
sisådär 40 st
 
100 g (grovhackad och skållad) mandel
2 ägg
1 dl socker
1,5 msk kardemumma, helst nystött i mortel
1 tsk salt
4-5 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Blanda sedan i resten av mjölet, lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma! Dela degen i två bitar och formar till avlånga, rektangulära längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite. Grädda i 20 minuter, skär sedan längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Sänk temperaturen till 100 grader, torka skorporna i 40 minuter - 20 på varje sida. Stäng av ugnen, låt skorporna ligga kvar över natten så blir de perfekt torkade och krispiga.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Låter som ni haft en mysig första advent!

Svar: Det hade vi verkligen! Hoppas att även du har haft en fin start på december!

2012-12-03 @ 13:12:53
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Plommonet

Något modifierad - påstår du att du ändrar i andras recept?! ;P
Sen mamma upptäckte saffransskorpor för ett par år sen är de ett måste för mig i december - men eftersom jag alltid är sugen på att prova nya saker så ska jag försöka klämma in en omgång av andra skorpor också... typ ett gäng såna här kanske? :)

Svar: Jag? Ändrat i ett recept? Neeeejdå.... :=)

2012-12-03 @ 15:23:33
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Marta

tack Gud för denna bloggen! både jag och min man jobbar på att gå upp i vikt så vi har hittat RÄTT!

Svar: Oj, kul att höra! Välkommen!

2012-12-03 @ 15:41:04
URL: http://miklewska.blogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Hemmabakade skorpor is the shit, för att vara helt ärlig, det är så gott!
Adventsmys låter som en mycket trevlig tradition, hoppas glöggen blev lika god som alltid. Vår står fortfarande och gonar sej, vi försöker hålla ut så länge som möjligt.

Kramar

Svar: Men visst är det? Så otroligt gott till en kopp te eller en kopp kaffe. Kvällen igår var riktigt fin, hoppas att även ni har haft en underbar helg!

2012-12-03 @ 18:06:53
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Megan

Gaaah va gott! Kanske hinner baka på semestern...

Svar: Klart du ska! Galet goda, jag lovar.

2012-12-03 @ 20:16:18
URL: http://inspirationsskafferiet.com/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Älskar biscottis! Perfekt gåbort-present i en fin burk eller lite cellofan!

Svar: Men visst är det gott? Så enkelt att göra, dessutom. Ska prova att göra en lite nyttigare variant nästa gång, som man kan mumsa på typ hela tiden utan att få dåligt samvete.

2012-12-03 @ 20:22:51
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

Trevlig tradition! Kul när man skapar sina egna och inte bara glider med i familjens/släktens.. (inget fel på deras heller iofs).
Kardemumma är ju så förbannat gott. Jag kan tycka biscottis är lite luriga, att hitta balansen mellan smulighet/hårdhet. Får testa ditt/Annes recept!

Svar: Ja, det är en riktigt fin tradition det där! Kul att se vänner man egentligen träffar alldeles för sällan, dessutom.

2012-12-03 @ 20:39:02
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Anonym

Mysigt när vännerna kommer över på adventsfika. Med smak av saffran har jag gjort men inte kardemumma, låter mycket angenämt!

2012-12-03 @ 23:48:46
Postat av: Amy's piece of cake

Mysigt när vännerna kommer över på adventsfika. Med smak av saffran har jag gjort men inte kardemumma, låter mycket angenämt!

Svar: Verkligen! Väldigt fin tradition, det där :=) Men läste att ni var på julskyltning - det var jag ofta på när jag bodde i Skåne. Så mysigt!

2012-12-03 @ 23:49:02
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Karin - trattoria

åh gott! Kardemumma är det bästa :)

Svar: Hear you sister!

2012-12-04 @ 11:36:52
URL: http://trattoria.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0