En dragen japan i Norrland

''
 
Priset för bästa namn på amuse bouche går till... Manne såklart, för på förnyår serverade han En dragen japan i Norrland. Need I say more? Jag, som hade en liten specialare, fick hommous med lingon (så gott, prova!) och massor av chili, edamamebönor, furikakefrön och en bit pepparkaka. De andra hade en bit pulled pork tillagad med teryakisås, och det gör man enligt Manne såhär: Låt en bit fläskkarré ligga och dra i teriyakisås, 7-8 timmar i 125°. Stek köttet, lägg det i en serveringsskål. På med edamebönor, lingon, mer teriyakisås, tunt skuren salladslök, furikake och toppa med pepparkaka. Jag har förstått att pulled pork är lite av årets grej år 2012 i matbloggosfären, kul med en annorlunda variant!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Låter och ser jättegott ut både det du fick och the pulled pork som de andra fick. Spännande att servera så här i stora kupade glas. Namnet var ju hur bra som helst förstår att han vann första pris för detta.
Kram!

2012-12-19 @ 10:53:45
Postat av: Lotta i Två små kök

Grymt namn :-) Draget kött är verkligen hett, hett men jag har inte sett det serveras så här någon annanstans så verkligen cred till honom för den uppfinningsrikedomen. Var ska det här sluta :-)

2012-12-19 @ 13:15:35
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Sofia

Så spännande det ser ut! :-)

2012-12-19 @ 17:28:09
URL: http://lovejournal.blogg.se/
Postat av: Kim

Knasigt knasigt men det låter inte mindre gott för det!
Åh Island. Har ni tid så rekommenderar jag att ni tar er ut i naturen på något vis. Man behöver inte åka till något särskilt ställe kanske, många vyer är storslagna. Eller så tar ni er ett dopp i Blå Lagunen. Turistigt javisst, men häftigt, och det ligger lägligt mellan flygplatsen och Reykjavik.

2012-12-19 @ 20:11:23
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Klockrent namn! Ja, pulled pork is da shit! Till och med jag har testat nu,....

2012-12-19 @ 20:57:36
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Johanna

Ååååh, den här var sååå galet god. Vill ha mer, nuuuu! :)

Svar: Men åååh, visst var det? Så-himla-gott!

2012-12-19 @ 21:09:53
URL: http://ensmaksak.com
Postat av: catta

Men alltså, hur kom han på det här.Gris och pepparkaka? :)

Svar: Ja, det undrar vi alla. Haha. God jul!

2012-12-19 @ 21:47:46
Postat av: Mårtenssons kök

Nu har vi läst genom de senaste, som ni har hunnit med. Härligt med lite julmys i Skåneland innan det utomlandska julmyset.
Pulled pork föll vi som furor för, men att servera den med pepparkaka hade vi med all säkerhet aldrig kommit på tanken ens. Vilken fantasi, inte konstigt han tog hem priset.

Kramar på er båda!

2012-12-19 @ 22:56:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Paulina Suonvieri

ser sjukt gott ut! :D

2012-12-20 @ 08:31:21
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/
Postat av: malin

de lät riktigt spännande :) ska testas här hemma :)

2012-12-20 @ 20:42:17
URL: http://lillstrumpanmolle.blogg.se
Postat av: Annster

Ser intressant ut :)

2012-12-20 @ 23:01:00
URL: http://annster.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0