Den första

 
Nu blir det förnyår-special ett litet tag framöver! Med vissa pauser - jag lovar... Enligt tradition står varje deltagare för en amuse bouche* som serveras under kvällen. Det här året hade vi fyra amuser till förrätt och fyra stycken till efterrätt. Varje rätt får ett namn av sin skapare, och efter Gustafs succé vid förra årets förnyår var förväntningarna skyhöga. Skulle den bli bra? Skulle han palla pressen? Skulle det bli en ny blaster? Svaret är ja på samtliga frågeställningar. Årets första amuse var en finfin kombination av karamelliserad rödlök, en bit finbröd (ett sådant med stora hål och krispig skorpa), en bit inlagd gurka och anklevermousse (till de andra). Som små öar av ren och skär lycka skulle jag vilja kalla det. Gustaf kallar det för "fois gras - fan vad bra!". You gotta love it.
 
*Vår definition av amuse bouche är inte riktigt korrekt men för enkelhetens skull kallar vi det för det ändå, även om själva bidraget är liiite större än sig bör. Amuse bouche = munsbit av det mindre stadiet. Amuse bouche förnyår = något mer än så.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Eleonore- jultävlingar!

Så roligt att alla fick bidra med en liten amuse bouche! Älskar när man får som lite plockmat på en tallrik :D

Svar: Ja, det är ett himla bra koncept det där :=)

2012-12-11 @ 21:39:12
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Var ska detta sluta?! Blir kraven större och större för varje år?!

Svar: Ja, det här året var det major ångest som gällde för samtliga i gänget. Namn, utformning, smak... Gaah. Ska försöka att skruva ner kraven (på oss själva!) till nästa år :=)

2012-12-11 @ 22:05:24
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Moma

HURRA, mer nyårstips till oss, och nyårstips de lux dessutom!

Svar: Ja, hurra!

2012-12-11 @ 22:40:02
URL: http://momaskitchen.wordpress.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Skitkul idé det där helt enkelt! Att "glädja munnen" med små munsbitar är läckert och det krävs en hel del tanke bakom för att tränga ihop smaker, ingredienser och utförande så att man kan stoppa i sig den i en tugga, eller max två - utan bestick. Ska bli skoj att få se vad ni mer hittade på för gott!

Merry New Year!

2012-12-12 @ 10:58:11
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Pernilla

jag tänker som sofie jag, hur ska det sluta? hur länge kan ni fortsätta att toppa er själva? jag ser fram emot att se resten av era små godbitar!

Svar: Ja, det undrar vi med. Haha.

2012-12-12 @ 11:59:55
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Emmy

Det är ju det som är så kul när alla gör en liten del av middagen för då går det att lägga allt krut på en rätt/amuse bouche. Underbart! Fortsätt försöka överträffa varandra!

2012-12-14 @ 15:56:03
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0