Amuse-akuten

 
Tänk vad ett år går fort. På fredag åker vi ner till Malmö, för i helgen vankas det för-nyår! Hurra! Som jag (vi) har längtat. Men - som vanligt behöver jag lite tips och råd. Precis som förra året ska var och en bjuda på en amuse bouche, och det här året tänkte jag göra en dessert-amuse. Alltså behöver ni hjälpa mig komma på något som är: litet, enkelt att göra (helst), går att förbereda och så ska det såklart vara lite festligt så alla oooar och aaar när den serveras. Era bästa tips, tack!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Hm, något med chokladsenap kanske?

Svar: Ja, alltså, det är ju nästan lag på att jag använder den? Parmesanchips och chokladsenap kanske?!

2012-12-05 @ 12:48:42
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: bella

parmesanchips med nåt smask på!

Svar: Är det Ninas Bella måntro? Jag känner igen det där efternamnet, och har för mig att Nina berättade en historia om det sist jag träffade henne :=) Kul i så fall - hej!

2012-12-05 @ 13:54:12
Postat av: bella

Haha, ja! Jag trodde du tog det på parmesanen=) hej hej!! hmm nu blir jag väldigt nyfiken vad det var för historia....

Svar: Det var något om att ett av dina efternamn, att de inte var registrerade. Eller något liknande! Känns det igen? :=) Har för mig att Nina sa att det var en såndär historia som du alltid får höra, hoho.

2012-12-05 @ 19:10:54
Postat av: Emmy

Hm... Jag har en lite hemlis som skulle kunna passa. Den avslöjas dock först på fredag på bliggen, men den har smaker från Skåne så mycket kan jag säga.

Svar: Ohlalaaaa! Jag kollar in på fredag då! :=)

2012-12-05 @ 21:15:46
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Ni har så häftiga och härliga traditioner! Förnyår liksom :-)

Kan tyvärr inte hjälpa dig där med dessert som ska vara lätt att göra och uppbringa wowfaktor. Men vad det verkar så får du massor av tips här, nu är jag jättenyfiken på vad Emmy ska avslöja t.ex :-)

Svar: Haha, jag vet. Märkliga traditioner är vårt mellannamn :=) Vi kom på det förra året när vi suckade över att vi inte kunde fira nyår tillsammans med våra Malmö-vänner. Jag fick en snilleblixt och volià - förnyår var fött!

2012-12-05 @ 21:33:48
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Therese

När vi var på Noma fick vi chokladdoppade havssaltchips, det var gott.
Annars kanske du kan göra en modern variant av smors, en god kaka i botten, en kompott eller smaksatt ganach som toppas med en marshmellow som bränns av med brännare.
Finns det en glassmaskin skulle ni kunna göra en miniglassbar med små små strutar och nåt strössel. En härlig amuse om man gör en citronsorbet som rensar smaklökarna.
Annars får man göra en lemonad som hälls i små söta flaskor.... Kanske nåt som funkar;) gott nytt för år!!!!

Svar: Gaaah! Du har ju sjukt många bra förslag! Nästa år när ni bor i Malmö är det nog på sin plats att ni är med och firar för-nyår :=)

2012-12-06 @ 07:53:20
URL: http://www.delikatesses.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Tycker det är bra att ni har förnyår så man kan få lite tips till nyår!:)

Svar: Haha, sant! Funderar också lite kring nyårsmat men vet ju ännu inte vart vi kommer vara så vi får väl avvakta tills planerna blir klarare.

2012-12-06 @ 14:39:15
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Desiree

Vilken fin dukning ni hade med björkljusen och grankvistar. Kul det där att ni alltid kör lite nyårsfirande redan i december med egna traditioner.
Kram!

2012-12-06 @ 16:02:48
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: bella

Ok, det var alltså min syster som det uppdagades att hon inte hette(eller fick heta) samma namn som jag och den andra systern! vi trodde länge att vi hade samma namn men så var det inte=)
Andra amuse-idéer: grönkålschips, friterad tempeh med nåt gott att dippa i...

Svar: Aaaah, så var det! :=) Grönkålschips, hurra vad gott! Älskar att affärerna äntligen börjar få in färsk grönkål - det är i det närmsta omöjligt att få tag på i Göteborg om det inte är jul.

2012-12-06 @ 18:12:58
Postat av: Elin

ok, jag kommer kanske sent in i matchen, men jag säger nån skags granité :)

Svar: Calle följde ditt råd och gjorde en gazpacho-granité! Väldigt gott!

2012-12-07 @ 20:07:56
URL: http://www.ragazze.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0