Amuse-akuten


Hm, något med chokladsenap kanske?
parmesanchips med nåt smask på!
Haha, ja! Jag trodde du tog det på parmesanen=) hej hej!! hmm nu blir jag väldigt nyfiken vad det var för historia....
Hm... Jag har en lite hemlis som skulle kunna passa. Den avslöjas dock först på fredag på bliggen, men den har smaker från Skåne så mycket kan jag säga.
Ni har så häftiga och härliga traditioner! Förnyår liksom :-)
Kan tyvärr inte hjälpa dig där med dessert som ska vara lätt att göra och uppbringa wowfaktor. Men vad det verkar så får du massor av tips här, nu är jag jättenyfiken på vad Emmy ska avslöja t.ex :-)
När vi var på Noma fick vi chokladdoppade havssaltchips, det var gott.
Annars kanske du kan göra en modern variant av smors, en god kaka i botten, en kompott eller smaksatt ganach som toppas med en marshmellow som bränns av med brännare.
Finns det en glassmaskin skulle ni kunna göra en miniglassbar med små små strutar och nåt strössel. En härlig amuse om man gör en citronsorbet som rensar smaklökarna.
Annars får man göra en lemonad som hälls i små söta flaskor.... Kanske nåt som funkar;) gott nytt för år!!!!
Tycker det är bra att ni har förnyår så man kan få lite tips till nyår!:)
Vilken fin dukning ni hade med björkljusen och grankvistar. Kul det där att ni alltid kör lite nyårsfirande redan i december med egna traditioner.
Kram!
Ok, det var alltså min syster som det uppdagades att hon inte hette(eller fick heta) samma namn som jag och den andra systern! vi trodde länge att vi hade samma namn men så var det inte=)
Andra amuse-idéer: grönkålschips, friterad tempeh med nåt gott att dippa i...
ok, jag kommer kanske sent in i matchen, men jag säger nån skags granité :)