Pizzadegen

Ni kanske tror att ni sitter inne med den perfekta pizzadegen? Skulle inte tro det va, för Calle är så mallig över sitt senaste degexperiment att det måste vara den bästa pizzadegen någonsin.

 
Hoppa nu inte över det evighetslånga knådandet, ok? Det är det som gör hela pizzan! Och hörni, blir det deg över går det alldeles utmärkt att frysa in och plocka fram när pizzasuget slår på. 
 
Calles superoptimoptiska pizzadeg
löjligt frasig...
 
25 g jäst
0,5 dl vatten + 2 dl vatten
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl special
0,5 tsk salt
 
Lös upp jästen i en halv deciliter vatten. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan och vetemjölet. Knåda degen i minst 13 minuter innan du tillsätter saltet. Knåda i sedan i 10 minuter till. Låt degen jäsa i ungefär 45 minuter och kavla sedan ut på ett mjölat bakbord. Forma till pizzor (det blir 4 st om man formar degen i samma storlek som den där pizzaspaden man får till bakstenen) och tillsätt whutever ingrediens du gillar (men som alla vet så är en finfin tomatsås och en god lagrad ost ett måste). Grädda på hög värme, och bäst av allt blir det såklart om du har en baksten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Pefekt med ett riktigt bra recept på pizzadeg. Vi åt hemmagjord pizza igår. Men jag ska prova ditt recept på deg nästa gång. Är det samma tider på knådningen oavsett om man använder maskin eller kör för hand? Jag tänkte låta Kitchen aiden sköta knådandet. Mmmm låter jättegott att den är så frasig.
Kram!

Svar: Precis, samma tid för båda! Vi kör alltid också pizzadeg i Kitchen Aiden, skönt att slippa göra det själv :=)

2012-08-30 @ 07:26:24
URL: http://sweethomesweden.blogspot.com
Postat av: Pernilla

fast en pizzadeg utan öl i kan väl omöjligt vara världens bästa pizzadeg? det kan väl calle ändå inte tycka på riktigt? jag tror inte på't!

Svar: Hahahaha! Nä, det låter ju faktiskt ganska otroligt... :=) Ska vi styra upp den där lunchen kanske? Vad sägs om typ tisdag eller onsdag nästa vecka? Innan jag sticker till La France?

2012-08-30 @ 14:32:49
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vi har varit lata och köpt den där färdiga degen de senaste gångerna men alltid bra med en bra deg i bakfickan!:)

Svar: Vi gör inte pizza så ofta hemma över huvud taget, men nu när den här degen har gjort entré i våra liv blir det nog ändring på det... Så otroligt frasig och god!

2012-08-30 @ 16:14:11
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: LisasGodbitar.se

Jag älskar denna på dinkelmjöl men jag kanske får ge Calles ett försök =)! Isåfall får Calle lova mig att testa denna topping med kantareller och västerbotten, helt vansinnigt god ;)!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2010/09/19/dinkelpizza/

Svar: Haha, jag ska framföra meddelandet! Och pizza med kantareller och västerbotten låter ju löjligt gott. Ska prova snarast!

2012-09-01 @ 07:44:32
URL: http://lisasgodbitar.se
Postat av: Amy's piece of cake

I mitt kök kör jag en 3-timmarsdeg som är mumma! Såg den inne hos Remsan ursprungligen och den är bara SÅ god ;)

Svar: Cool,ska kolla upp!

2012-09-01 @ 20:46:04
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Jag som trodde att Gennaro Contaldi's recept var det bästa (det använder jag)?! ;-) Får testa och jämföra helt enkelt!

Svar: Haha, gör det! Får prova ditt recept också, såklart!

2012-09-04 @ 10:56:24
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0