Bibbis fröknäcke

 
Fröknäcke är som bekant old news i matbloggsvärlden men jag måste ge er receptet på det här livsfarligt beroendeframkallande fröknäcket som Bibbi brukar göra. Under gårdagens bröllop åt vi (bland annat) de här som lite tilltugg under båtresan från Klädesholmen till Svanesund. Ljuvligt, i dubbel bemärkelse.
 
Bibbis fröknäcke
1 plåt
 
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
2 dl dinkelmjöl
ev pumpakärnor
0,5 dl rapsolja
2 dl fingerljummet vatten
 
Sätt ugnen på 165 grader. Blanda allt, bred ut på bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i 15 minuter, ta ut och skär i bitar. Sätt in ytterligare 15 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: sofie mumsfillibaba

Håller med! Lätt beroendeframkallande. Har gjort på majsmjöl i sommar som jag knaprat på. Supergott!!

2012-08-12 @ 14:07:08
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Håller med! Lätt beroendeframkallande. Har gjort på majsmjöl i sommar som jag knaprat på. Supergott!!

Svar: Tur att det är så nyttigt som det är, annars hade jag gått upp ungefär 1000 kg. Det-är-ju-så-GOTT!

2012-08-12 @ 14:07:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vilket fint fröknäcke! Ser riktigt gott ut.

Svar: Tack, det är riktigt, riktigt gott!

2012-08-12 @ 14:11:39
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Äsch, gammal kärlek rostar inte vet ni väl:)

Svar: Haha, true that! :=)

2012-08-12 @ 17:08:32
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Elin

Jag är nog sist på planeten med att baka knäckebröd. Låter gott så jag bokmärker!

2012-08-12 @ 17:25:49
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Elin

Jag är nog sist på planeten med att baka knäckebröd. Låter gott så jag bokmärker!

Svar: Äsch då, inte sist! Vanligt knäckebröd har jag bakat någora gånger (när tålanmodet icke tryter...) men det där fröknäcket är hur lätt som helst och går ungefär hur snabbt som helst. Perfekt!

2012-08-12 @ 17:26:08
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Pernilla

jag vill också ha fröknäcke! att dippa i fetaostcréme med lite vitlökssmak. mmmm!

du, jag vågar inte ens skriva nåt om den där bloggen längre. hennes fans har ju tydligen skickat hotbrev till matbloggsjuryn med massa helt sjuka kommentarer om att de hoppas att det ena och andra händer med dem om inte hon vinner matbloggspriset. woop, woop på den liksom! härligt med hängivna fans!

Svar: Haha. Vi får kalla den för bloggen-man-inte-nämner-vid-namn!

2012-08-12 @ 20:20:36
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Maria

La till 3 msk nyponpulver och bytte till rågmjöl - fantastiskt god smak av nyponen. Men Elin, du är inte sist på planeten...

Svar: Nypon, alltså? Jag älskar ju nypon. Ska prova!

2012-08-12 @ 20:34:33
Postat av: Catta

Jag har tänkt att köra glutenfritt ett tag o ska testa med majsmjöl. Har förstått att det ska vara s**tgott! Men annars same same!

Svar: Coolt! Skicka rapport om hur det går med majsmjölet, ok?

2012-08-12 @ 22:10:58
Postat av: Victoria

Ser hur gott ut som helst. har aldrig bakat knäcke innan men alltid varit sugen på att testa. Så det här blir perfekt till helgen då vi får gäster över på frukost =)
Hoppas allt är bra med dig!

Svar: Passar ju perfekt! Och det här är verkligen s-å lätt att slänga ihop, det är grymt. Allt är fint här, tillbaka på jobbet men hjärnan är lite kvar i semesterlunken :=) Åker till Biarritz om några veckor, tur det... Hoppas allt är bra hos er med - ni sticker väl till NYC snart?!

2012-08-13 @ 11:51:01
URL: http://victoriabrikho.se
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI - har gjort Daimkladdkaka! ♥ ♥ ♥

Ja, det är verkligen så gott!!

Svar: Verkligen!

2012-08-13 @ 14:57:59
URL: http://bambi.alltforforaldrar.se
Postat av: Amy's piece of cake

Fröknäcke is da thing, verkligen så gott!

Svar: Visst är det? Totalt beroendeframkallande! :=)

2012-08-13 @ 22:00:11
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0